Yalvaç’ta bugün yaşanan bir ziyaret, sadece nezaket çerçevesinde gerçekleşmiş bir buluşma değildi; aynı zamanda siyasi hafızanın kapısını aralayan bir gelişmeydi. AK Parti’ye katılan Yalvaç Belediye Başkanı Mustafa Kodal’ı, hemşehrisi Erkan Mumcu ziyaret etti.
Erkan Mumcu… Yıllar önce AK Parti ile yollarını ayırmış, kendi partisini kurmuş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında “yeni bir dünya” kurmaya niyetlenmişti. Ama siyasetin taşlı yolları, planların ötesinde şekillendi; proje tutmadı. Mumcu, bir şekilde siyasi sahneden çekildi, işine gücüne döndü. Fakat memleketi Yalvaç’a olan sevgisi hiç bitmedi.
Bugün, Mumcu’nun AK Parti’de küçük de olsa bir “dünyası” olduğu inkâr edilemez. AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala ile olan yakın hukuku, parti içinde ona her zaman kapı araladı. Yerelde ise mevcut Isparta Milletvekili Osman Zabun, Mumcu’nun yakın dostlarından biridir. Bu yakınlığı, resmi protokollerden değil, mangal başındaki samimi sohbetlerden bilirim.
Mustafa Kodal’ın AK Parti’ye geçiş süreci ise başlı başına bir siyasi senaryo tadında. Sabri Bayar’ın mekanizması, yerel dengeler, Ankara’daki temaslar… Ve nihayetinde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elini havaya kaldırdığı o an: AK Parti rozeti takıldı, Kodal resmen iktidar saflarına katıldı.
Şimdi geriye tek bir soru kaldı: Bu hamle, Yalvaç ve Isparta’ya ne kazandıracak? Eğer AK Parti “davasının”, hizmet ve yatırım olarak vatandaşa ulaşırsa, ne “Ala”! Ama tersi olursa, bu durum hem yereldeki hem de Ankara’daki bu ekibi mahcup eder. Ve o zaman kamuoyu,bunların hanesine artı değil eksi puan yazacaktır.
Biz bekleyelim, görelim. Mevla neylerse güzel eyler.