Gündem

Gündem Haberleri

Yapı sektöründe dijital vizyon

Yapı sektöründe dijital vizyon


Gündem 25.06.2025 12:27:50 0
Yapı sektöründe dijital vizyon

Yapı sektöründe dijital dönüşümün geleceği, FOKUS 2025-I etkinliğinde ele alındı.

İSTANBUL (İGFA) - Cemile Sultan Korusu’nda düzenlenen etkinlikte, Fibrobeton Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Maraşlı ve GEZE Türkiye Pazarlama Müdürü Yasemin Demircioğlu’nun moderatörlüğünde yapılan açılış konuşmalarının ardından sektör temsilcileri sunumlarını gerçekleştirdi. Maraşlı, tüm süreçlerde dijitalleşmenin önemini vurgulayarak, yapı sektörünün ortak vizyonla dijital geleceğe yöneldiğini dile getirdi.

Etkinlikte konuşan T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Daire Başkanı Buket Sağıroğlu, geliştirilmekte olan e-Proje Yönetim Sisteminin kamu yönetiminin dijital kapasitesini artıracağını ve sürdürülebilir yapılı çevre hedefini destekleyeceğini belirtti.

İTÜ'den Prof. Dr. Esin Ergen Pehlevan ise bu sistemin, manuel işlemlerdeki zaman ve hata kaybını azaltacağını ifade ederek, BIM ve GIS entegrasyonu ile Seviye-3’e ulaşmanın nihai hedef olduğunu aktardı.

Etkinliğe Finlandiya’dan katılan Noman Nasery de, BIM verilerinin şehir planlamasında nasıl kullanıldığını örneklerle anlatarak, dijitalleşmenin kamu hizmetlerinde sağladığı şeffaflık ve verimliliğin altını çizdi.

Isparta Jandarmasından Uyuşturucu Tacirlerine Darbe Antalya-Isparta karayolunda durdurulan araçta biri erkek, ikisi kadın üç kişi yüklü miktarda uyuşturucuyla yakalandı. Günlerdir süren takip sonucu jandarma ekipleri başarılı bir operasyona imza attı.
NATO Zirvesi sonrası önemli açıklamalar... Savunma harcamaları artacak, bölgesel barış çabası sürüyor NATO Zirvesi sonrası önemli açıklamalar... Savunma harcamaları artacak, bölgesel barış çabası sürüyor
8 ülke, 50 sporcu! Avrupa Yaz Kupası Gaziantep’te başladı 8 ülke, 50 sporcu! Avrupa Yaz Kupası Gaziantep’te başladı
Türkiye-Afrika ticaret hacmi 37 milyar dolara ulaştı Türkiye-Afrika ticaret hacmi 37 milyar dolara ulaştı
Bakan Tunç: Denetimli serbestlikle topluma kazanıma devam Bakan Tunç: Denetimli serbestlikle topluma kazanıma devam