Gündem

Gündem Haberleri

Yalvaç'ta Huzurevi Açıldı


Gündem 24.09.2020 11:42:00 0
Yalvaç

Yalvaçta hayırsever iş insanı Mustafa Büyükkutlu’nun başkanlığını yürüttüğü vakıf tarafından yaptırılan Hasan-Emine Büyükkutlu Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü açıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına devredilen  Hasan-Emine Büyükkutlu Huzurevi ilk misafirlerini kabul etmeye başladı.Covit-19 testleri negatif çıkan huzurevi sakinlerine 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunuluyor.

28 Ekim 2016 tarihinde temeli atılarak bitirilenHasan-Emine Büyükkutlu Huzurevi 5 katlı olup,4 adet süit, 12 adet tek kişilik oda olmak üzere toplam 26 odadan oluşmaktadır.

1 sosyal çalışmacı, 5 sağlık personeli, 3 büro personeli, 1 fizyoterapist, 2 destek personeli 13 bakım elemanı olmak üzere toplam 25 personelin görev yapacağı merkezde 62 sakin kalabilecek. 

Huzurevi inşaatıyla birlikte eşzamanlı olarak Yalvaç Belediyesi tarafından 3850 metrekare alanda huzurevine bitişik olarak dinlence parkı yapıldı. Huzurevi sakinlerinin kullanımına uygun şekilde oturma bankları olan parkın gerekli mekanları yeşillendirildi gece aydınlatmaları takılarak huzurevi sakinlerinin kullanımına sunuldu.


AK Partili Metin Külünk’ten dikkat çeken iddia: "Cumhurbaşkanı’na sahte anketler sunuldu" Fatih Altaylı’nın programına katılan AK Partili Metin Külünk 31 Mart yerel seçimlerine dair konuştu. Külünk seçim sürecinde yapılan bazı illerdeki anketlerin sahte olduğunu iddia etti.
Bakanlıktan flaş adım! Tereyağında taklit ve tağşişe karşı yeni kriterler geliyor Tarım ve Orman Bakanlığı, tüketicileri korumak, ürünlerdeki taklit ve tağşişi önlemek amacıyla "Türk Gıda Kodeksi Tereyağı ve Sadeyağ Tebliğ Taslağı"nı hazırlayarak görüşe sundu.Gıda işletmecileri, 31 Aralık 2024'e kadar tebliğin
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmen arkadaşlara müjdeyi verelim Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenlerin şiddetle karşı karşıya kaldığında yer değişikliği taleplerinin karşılanması için yönetmelikte düzenleme yapılacağını açıkladı.
Meclis'te yeni anayasa görüşmeleri bu hafta başlıyor! Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta gündem oldukça yoğun olacak. Görüşülecek konular arasında yeni anayasa da var...
Kepez’in hentbolcuları durdurulamıyor A Takımı ile 2’inci Lig Şampiyonluğu, Okullu Yıldızlarda Türkiye Şampiyonluğu kupası alan Kepez Belediyesi Spor Kulübü Hentbol Takımı, Türkiye Kulüplü Küçükler Yarı Finalleri grup birincisi olarak finallere gidiyor