UPOV Meyve Teknik Çalışma Grubu Bursa'da toplandı

UPOV Meyve Teknik Çalışma Grubu Bursa'da toplandı


Gündem 24.06.2025 13:20:24 0
UPOV Meyve Teknik Çalışma Grubu Bursa

Türkiye ev sahipliğinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organize edilen Uluslararası Yeni Bitki Çeşitleri Korunması Birliği (UPOV) Meyve Teknik Çalışma Grubu Toplantısı Bursa'da düzenleniyor.

BURSA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organize edilen Uluslararası Yeni Bitki Çeşitleri Korunması Birliği (UPOV) Meyve Teknik Çalışma Grubu Toplantısı Bursa'da gerçekleştirildi.

UPOV Üyesi Ülke Delegasyonlarının da katıldığı toplantı, Tohumculuk Daire Başkanı Sezgin Karadeniz' in açılış konuşmasıyla başladı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, Bursa'da düzenlenen toplantı hakkında ev sahipliği yapmanın yanı sıra uluslararası bilgi alışverişine katkı sunmak ve yerelden küresele bir bağ kurmak açısından da çok anlamlı olduğunu söyledi.

İl Müdürü Acar konuşmasında “Tarımsal Ar-Ge, çeşit geliştirme, bitki sağlığı ve üretici eğitimi gibi alanlarda yürüttüğümüz çalışmaların, bu tür teknik platformlarda değer kazanması, bizleri daha iyisini yapmak konusunda motive etmektedir. UPOV çatısı altında yürütülen bu teknik grup toplantısının, meyve türlerinde çeşitlerin korunması, sınanması ve tescili konularında ülkeler arasında deneyim paylaşımına zemin hazırlayacağına yürekten inanıyorum. Bursa olarak bu sürece katkı sunmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

26 Haziran'a kadar devam edecek hibrit formatta düzenlenen ve yaklaşık 40 ülkeden 123 temsilcinin katıldığı toplantıda, meyve türlerinde çeşit tesciline esas yeni metodlar istişare edilerek, ülke deneyimlerini paylaşması bekleniyor.

Kayseri Büyükşehir'den şehre 105 milyonluk kültür hazinesi Kayseri Büyükşehir'den şehre 105 milyonluk kültür hazinesi
TÜİK göç istatistikleri: En çok göç eden 25-29 yaş grubu oldu Türkiye, 2024 yılında 314 bin kişiyi kabul ederken 424 bin kişinin yurt dışına göç ettiği açıklandı. TÜİK verilerine göre, Türkiye'den en çok göç eden yaş grubu 25-29 olurken, ülkeye gelen yabancıların başında Azerbaycan vatandaşl
Bedelli askerlik ücretine zam geliyor! Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusu yapacak yükümlülere çağrıda bulundu. Mevcut ücretle başvuru için son tarih 30 Haziran.
MHP Serik ilçe teşkilatı yeni yönetimi göreve başladı MHP Serik İlçe Başkanı Ahmet Güzel başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, Genel Merkez onayının ardından görevine başladı. Başkan Güzel, “Yönetimimizin partimize ve Serik’imize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Eğirdir'de silahlı saldırı: Bir kadın ağır yaralandı Eğirdir’in Pınarpazarı Mahallesi’nde silahla vurulan E.B. isimli kadın ağır yaralandı, hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.