Türkmen-Türk Eğitim Okulu için mutabakat zaptı onaylandı

Türkmen-Türk Eğitim Okulu için mutabakat zaptı onaylandı


Dünya 7.05.2025 10:05:57 0
Türkmen-Türk Eğitim Okulu için mutabakat zaptı onaylandı

Türkiye ile Türkmenistan arasında ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okulu kurulmasına yönelik mutabakat zaptı, Resmi Gazete’de yayımlanan 9798 sayılı karar ile onaylandı.

ANKARA (İGFA) -  Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkmenistan Hükümeti arasında imzalanan “Ortak Türkmen-Türk Genel Eğitim Okuluna İlişkin Mutabakat Zaptı”, 9798 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylandı.

Karar, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TBMM Genel Kurulu’nda Şubat 2025’te oy çokluğuyla kabul edilen anlaşma, iki ülke arasında eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedeflerken, mutabakat, Türkmenistan’da ortak bir eğitim okulu kurulmasını öngörüyor ve kardeşlik hukuku çerçevesinde ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçladı.

Hatırlanacağı gibi anlaşma, 2021 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan ziyaretinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Sapardurdu Toyliyev tarafından imzalanmıştı. Türkiye ve Türkmenistan arasındaki eğitim iş birliği, iki ülkenin ortak dil, din, kültür ve tarih bağlarını pekiştirmeyi hedefliyor.ü

Söz konusu milletlerarası antlaşmanın ayrıntılarına ulaşmak için tıklayabiilirsiniz

Keçiborlu fırtınası: 3-0’la BAL’da! Play-out maçında Isparta DSİspor’u 3-0 mağlup eden Keçiborlu Belediyespor, 2025-2026 sezonunda Isparta’yı Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek. Maçta Hamzacan’ın golü kilidi açtı, tecrübe farkı sonucu belirledi.
Prof. Dr. Ömer Özkan'dan gençlere ilham veren konuşma “Hedefi olmayanın yönü de olmaz” diyen Prof. Dr. Ömer Özkan, TEDx Youth sahnesinde gençlere bilimin gücünü, merakın değerini ve ülkeye duyulan sorumluluğu anlattı.
Örnek şoförler ödüllendirildi Isparta Halk Otobüsleri Kooperatifinde Nisan ayında örnek gösterilen şoförler Başkan Faruk Daşdöner tarafından ödüllendirildi.
Isparta Fele Köyü bağlantı noktasında çalışmalar başladı Isparta-Konya bölünmüş yolu Fele köyü bağlantı noktası tamamlanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Mustafa Karanfil ve İl Genel Meclis Üyesi Fatih Demirtaş, sürece katkı sağlayanlara teşekkür...
TÜED'den İGFA'ya anlamlı plaket TÜED'den İGFA'ya anlamlı plaket