Türkiye’nin elektrik kurulu gücü yükseldi... Yenilenebilir enerji rekor kırdı

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü yükseldi... Yenilenebilir enerji rekor kırdı


Ekonomi 31.07.2025 18:04:54 0
Türkiye’nin elektrik kurulu gücü yükseldi... Yenilenebilir enerji rekor kırdı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Haziran 2025 itibarıyla Türkiye’nin elektrik kurulu gücünün 119 bin 632 megavata, yenilenebilir kaynaklı kurulu gücün ise 72 bin 826 megavata ulaştığını duyurdu. Güneş enerjisi yüzde 19,2, rüzgâr enerjisi yüzde 11,3 payla rekor seviyelere ulaşırken, rüzgâr ve güneş kaynaklı üretimin toplam üretimdeki payı yüzde 29,6 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

ANKARA (İGFA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’nin enerji sektöründeki ilerlemelerini kamuoyuyla paylaştı.

Haziran 2025 sonu itibarıyla ülkenin elektrik kurulu gücü 119 bin 632 megavata yükselirken, yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu güç 72 bin 826 megavat seviyesine ulaştı.

GÜNEŞ VE RÜZGÂR ENERJİSİNDE BÜYÜK ATILIM

Bakanlık verilerine göre, güneş enerjisinin toplam kurulu güç içindeki payı yüzde 19,2’ye, rüzgâr enerjisinin payı ise yüzde 11,3’e yükseldi.

Rüzgâr ve güneş kaynaklı üretimin toplam elektrik üretimindeki payı, Haziran ayında yüzde 29,6’ya ulaşarak aylık bazda tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.

Yenilenebilir enerjiye yapılan yatırımların Türkiye’nin enerji bağımsızlığını güçlendirdiğini ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağladığını vurgulayan Bakanlık, “Temiz enerjiyle güçlü yarınlar” sloganıyla yaptığı paylaşımında, yenilenebilir enerji kaynaklarının payının artmasının çevresel ve ekonomik faydalarına dikkat çekildi.

Bursa Uludağ'da bu yıl mezun sayısı 6 bini buldu Bursa Uludağ'da bu yıl mezun sayısı 6 bini buldu
Keşan TSO’dan süt üreticilerine UR-GE bilgilendirmesi Keşan TSO’dan süt üreticilerine UR-GE bilgilendirmesi
Bursa Yenişehir’deki orman yangını kontrol altındd Bursa Yenişehir’deki orman yangını kontrol altındd
Muğla’da kürek sörfü kazası: Düzceli gencin cansız bedeni 8 gün sonra bulundu Muğla’da kürek sörfü kazası: Düzceli gencin cansız bedeni 8 gün sonra bulundu
Malatya'da sosyal belediyecilik’te Doğanşehir farkı Malatya'da sosyal belediyecilik’te Doğanşehir farkı