Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için Bursa'da önemli çalıştay

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için Bursa'da önemli çalıştay


Gündem 13.06.2025 18:39:22 0
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için Bursa

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalıştayı” Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde, Merinos AKKM Yıldırım Beyazıt Salonunda başarıyla gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve öğretim programı değişen sınıf düzeyleri olan anasınıfı, 1, 5 ve 9. sınıflara yönelik düzenlenen bu çalıştayın amacı; Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin yerel düzeyde uygulanabilirliğini artırmak, uygulama sürecinde karşılaşılan ihtiyaç ve sorunları belirlemek ve eğitimde niteliği artıracak somut çözüm önerileri geliştirmekti.

Çalıştaya, Türkiye’nin dört bir yanından önde gelen üniversitelerden akademisyenler yoğun katılım sağladı. Katılımcılar arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi'nden akademisyenler yer aldı.

Toplamda 17 farklı dersi temsilen 30’dan fazla akademisyen, program yazarları, ders kitabı yazarları, öğretmenler, idareciler, formatörler, veliler ve öğrencilerle aynı masada bir araya gelerek modelin sahadaki yansımalarını analiz etti.

ORTAK AKIL VE YAPICI ÖNERİLER

Program, sabah saatlerinde yapılan açılış ve akademik sunumlar ile başladı. Ardından, üç oturum halinde yürütülen masa çalışmaları ile katılımcılar hem kendi deneyimlerini paylaştı hem de ortak akıl doğrultusunda modelin geliştirilmesine yönelik öneriler sundu.

Günün sonunda, her masa tarafından hazırlanan raporlar sunularak çalıştay çıktıları tüm katılımcılarla paylaşıldı.

Program, belge takdimi ve kapanış konuşmaları ile sona erdi.

Antalya Akseki'de 'Göbek' zamanı! Antalya'nın Akseki ilçesinde baharın habercisi kuzugöbeği mantarı tezgâhlarda yerini aldı. Hem lezzeti hem de ekonomik değeriyle yöre halkına kazanç sağlıyor.
Gültekin Özdemir, Yeni Ispartaspor’un Yükünü Omuzladı Isparta 32 Spor’da yapılan Olağan Genel Kurul sonucunda Gültekin Özdemir yeniden başkan seçildi. Özdemir, “Takımımız için her zamankinden daha kararlıyız” dedi.
Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu! Zeka Testi Merkezi isimli internet sitesinin, kullanıcılara yaşadığı şehirleri sorarak yaptığı zeka testinin sonuçları belli oldu. IQ ortalaması en yüksek şehirler belirlendi.
Itso’da Türk sanat müziği rüzgarı esti Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Türk müziğinin zarif ezgileriyle dolu unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı. Ispartalılar Eğitim, Kültür, Sağlık, Turizm, Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (ISVAK) iş birliğiyle düzenlenen e
Girişimci kadınlar Isparta'da geleceği konuştu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Batı Akdeniz Bölge Toplantısı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi. TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Dilek Özdemir’in ev sahipliğinde; An