TrakyaFest yol kapatma kararı Danışment Sahili’nde tepkiye yol açtı

TrakyaFest yol kapatma kararı Danışment Sahili’nde tepkiye yol açtı


Gündem 1.08.2025 17:37:45 0
TrakyaFest yol kapatma kararı Danışment Sahili’nde tepkiye yol açtı

Bu yılki TrakyaFest nedeniyle Danışment-Yayla sahil yolunun çift yönlü olarak trafiğe kapatılması, bölge sakinlerinin ve tatilcilerin tepkisini çekti. 2 kilometrelik mesafenin 40 kilometreye uzaması mağduriyet yaratırken, vatandaşlar alternatif yol talep ediyor.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Danışment Sahili’nde düzenlenen TrakyaFest etkinliği kapsamında, Altunhan Tesisleri (Yayla) ile Ekşi Tatil Sitesi (Danışment) arasındaki sahil yolu, İlçe Trafik Komisyonu kararıyla çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bu karar, bölge sakinleri ve tatilciler tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

“BİNLERCE KİŞİ MAĞDUR EDİLİYOR”

Yolun kapanmasıyla 2 kilometrelik mesafe, yaklaşık 40 kilometrelik bir güzergaha dönüştü.

Vatandaşlar, “Festival yapılsın ama biz Yayla’ya ulaşmak için 25-30 kilometre fazla yol gitmek zorunda kalıyoruz. Bu, ulaşım hakkımızın ihlalidir” diyerek tepki gösterdi.

Özellikle yazlıkçılar ve aileler, acil ihtiyaçlar için markete gitmek gibi basit işlemlerin bile yüksek mazot ve benzin fiyatları nedeniyle maliyetli hale geldiğini belirtti.

Bölge sakinleri, “Çocuğuna mama almak isteyen ya da acil işi çıkan bir vatandaş, 2 kilometrelik yol için 40 kilometre dolaşmak zorunda kalıyor. Komisyon, artan yakıt fiyatlarını dikkate alıyor mu?” diyerek duruma isyan etti.

Tatilciler, büyük etkinliklerde alternatif ulaşım çözümleri üretilmesini ve yol kapatma kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

Yol kapatma kararının festival süresince devam edeceği, TrakyaFest’in sona ermesiyle yolun tekrar açılacağı öğrenildi.

Yerli yatırımcıyla güç birliği deri OSB’den MÜSİAD’a ziyaret Isparta Deri İhtisas ve Karma OSB heyeti, Atabey ve Kuleönü OSB genişleme projelerini tanıtmak amacıyla MÜSİAD Isparta Şubesi’ni ziyaret etti. Yerli yatırımcının desteklenmesi vurgulanırken, iş dünyasıyla iş birliğinin önemine dik
HÜDA PAR’dan Isparta Valisi’ne Ziyaret HÜDA PAR Isparta İl Başkanı Salih Demir, il teşkilat mensuplarıyla birlikte Isparta Valisi Sayın Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti.
Atabey’de koyun projesi başarıyla tamamlandı! Isparta Tarım İl Müdürü’nden Atabey Alan Yaylası’na Ziyaret: Başarılı Koyun Yetiştiriciliği Projesi Tamamlandı
Keçilerini kurtlardan korumak için dron kullanan kadın çoban Antalya’nın Elmalı ilçesinde çobanlık yapan 51 yaşındaki Kamile Kıvrak, sürüsünü kurtlardan korumak için teknolojiye yöneldi. Dron kullanmayı internetten öğrenen Kıvrak, yayladaki tehlikeleri havadan gözlemleyerek keçilerini güven
Başkan Özdemir’den taraftara çağrı: “28 kombineyle lig mi çıkılır?” Isparta 32 Spor Kulüp Başkanı Gültekin Özdemir, sadece 28 kombine satılmasına tepki göstererek taraftara seslendi: “Bu takım böyle destekle bir üst lige çıkamaz. Herkes elini taşın altına koymalı!”