THK Keşan Şubesi’nden açıklama! Bu yıl Kurban Derisi toplanmayacak!

THK Keşan Şubesi’nden açıklama! Bu yıl Kurban Derisi toplanmayacak!


Gündem 2.06.2025 10:05:36 0
THK Keşan Şubesi’nden açıklama! Bu yıl Kurban Derisi toplanmayacak!

Türk Hava Kurumu (THK) Keşan Şubesi, 2025 Kurban Bayramı’nda kurban derisi toplama faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - THK Keşan Şubesi, 2025 Kurban Bayramı’nda kurban derisi toplanmayacağını duyurdu. Deri müteahhitlerinden yeterli fiyat teklifi alınamaması ve artan giderler nedeniyle karar alındı.

THK KEŞAN ŞUBESİ’NDEN AÇIKLAMA: BU YIL KURBAN DERİSİ TOPLANMAYACAK

Türk Hava Kurumu Keşan Şubesi, 2025 yılı Kurban Bayramı için kurban derisi toplama faaliyetlerinin iptal edildiğini duyurdu. THK Genel Merkezi’nin direktifleri doğrultusunda Trakya bölgesindeki tüm şubelerle eşgüdümlü olarak alınan kararda, ekonomik koşullar belirleyici oldu.

İHALE SONUÇSUZ KALDI

16 Mayıs 2025 tarihinde Lüleburgaz’da yapılan Deri İhale Toplantısına bölgedeki müteahhitlerin katılmaması ve hiçbir fiyat teklifi verilmemesi, bu kararı doğurdu. Keşan’da bulunan müteahhit Reha Ergene’nin verdiği fiyat teklifleri ise maliyetleri karşılamaya yeterli bulunmadı:

Dana: 13 TL/kg

İnek: 9 TL/kg

Keçi: 10 TL/adet

Koyun: 1 TL/adet

YEVMİYE GİDERLERİ ARTTI, ZARAR RİSKİ ARTTI

THK Keşan Şubesi Başkanı Eyyup Kavazlar, açıklamasında, “Çalışan yevmiyeleri geçen yıla göre %100 artmış durumda. Bu nedenle, geçtiğimiz yıl yaşanan zararların tekrar etmemesi için bu yıl deri toplama faaliyeti gerçekleştirmeme kararı aldık” dedi.

16 ŞUBEYLE EŞ ZAMANLI KARAR

Trakya bölgesindeki 16 THK şubesi ile birlikte alınan bu karar doğrultusunda Keşan’da da kurban derisi toplanmayacak. Şube yönetimi, yardımsever Keşan halkının bu durumu anlayışla karşılayacağına inandıklarını belirtti.

BAYRAM MESAJI PAYLAŞILDI

Eyyup Kavazlar, THK Keşan Şubesi adına yaptığı açıklamada, tüm Keşan halkının ve bayramda ilçede bulunacak misafirlerin Kurban Bayramı’nı kutladıklarını da iletti.

Bilecik Pazaryeri Yeni Mahalle’de bayram coşkusu Bilecik Pazaryeri Yeni Mahalle’de bayram coşkusu
Keçiyle denize girdi! Antalya sahili'nde sıra dışı bayram manzarası Kurban Bayramı’nın ilk günü Antalya Konyaaltı Sahili ilginç bir olaya sahne oldu. Bir vatandaş, keçisiyle birlikte denize girerek görenleri hem şaşırttı hem gülümsetti.
Başkan Söker'den bayramda moral ziyareti AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Kurban Bayramı dolayısıyla Serik Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hasta ve sağlık çalışanlarına bayram coşkusunu yaşattı.
Milli seyir füzesi SOM, yerli turbojet motorla hedefi tam isabet vurdu Milli seyir füzesi SOM, yerli turbojet motorla hedefi tam isabet vurdu
Bakan Yerlikaya telsizden seslendi Bakan Yerlikaya telsizden seslendi