Talas Belediyesi’nde vergi mesaisi

Talas Belediyesi’nde vergi mesaisi


Gündem 17.05.2024 12:01:41 0
Talas Belediyesi’nde vergi mesaisi

2024 yılı Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergilerinin birinci taksit ödemeleri devam ediyor

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - . 31 Mayıs Çarşamba gününün ödemeler için son tarih olduğunu hatırlatan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, vatandaşlara ödemelerini son güne bırakmama çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Yalçın, vergi ödemelerinin hem internet üzerinden hem de belediye hizmet binasında ve Mevlana Mahalle Meydanında bulunan veznelerden yapılabileceğini söyledi.

Vezneden nakit veya kredi kartıyla yapılabilecek olan ödemelerin internet üzerinden de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Başkan Yalçın, mükelleflerin www.talas.bel.tr adresinden giriş yaparak ‘ödeme işlemleri’ menüsünü tıklamaları gerektiğini dile getirdi.

Başkan Yalçın, şu ana kadar vergilerini ödeyen Talaslı mükelleflere de teşekkür etti.                                           

VEZNELERDE MESAİ VAR

Vezne önlerinde yoğunluk yaşanmaması ve vatandaşların mağdur olmaması için her türlü hazırlığı yaptıklarını belirten Başkan Yalçın, bu kapsamda veznelerin çalışma saatlerinde düzenlemeye gittiklerini ve vatandaşların hafta sonu da ödeme yapabileceklerini ifade etti.

Buna göre 20-31 Mayıs tarihleri arasında hafta içi 08.00-19.00 saatleri arası açık olacak vezneler, hafta sonları da 10.00-16.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.

MEVLANA MEYDANI VEZNESİ DEVREDE

Bununla birlikte mükelleflerin vergi ödemelerine kolaylık sağlamak amacıyla Mevlana Meydanındaki vezne de görev başında olacak. 20 Mayıs Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak olan vezne, hafta içi 13.30-20.00, hafta sonu 10.00-16.00 saatleri arasında açık olacak.

BİLDİRİM VE RAYİÇ BELGESİ BELEDİYE WEB SAYFASINDA

Öte yandan mükellefler için Talas Belediyesi internet sayfasında da yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre vatandaşlar belediyeye gelmeden “E-Emlak Vergisi Bildirim” ve “E-Emlak Vergisi Rayiç Belgesi” sekmelerinden işlemlerini kolayca yapabilecekler.

Off-road Karadeniz Kupası yarışları Ordu'da Off-road Karadeniz Kupası yarışları Ordu'da
Emeklilerden Mercan Bilim Merkezi’ne tam not Emeklilerden Mercan Bilim Merkezi’ne tam not
Karadeniz’in bereketi şimdi de sanayiye hayat verecek Karadeniz’in bereketi şimdi de sanayiye hayat verecek
Malatya'da 1200 dekarlık alana kayıpsız su desteği Malatya'da 1200 dekarlık alana kayıpsız su desteği
Sakarya'da 13 istasyonlu metrobüs hattına akıllı dokunuş Sakarya'da 13 istasyonlu metrobüs hattına akıllı dokunuş