Süne mücadelesi toplantıları tamamlandı

Süne mücadelesi toplantıları tamamlandı


Gündem 29.05.2025 12:12:23 0
Süne mücadelesi toplantıları tamamlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, hububat alanlarını tehdit eden süne zararlısına karşı yürütülen çalışmaları değerlendirmek üzere Adana, Diyarbakır, İzmir ve Ankara’da toplantılar düzenledi. Son toplantı, Ankara’da 17 ilin katılımıyla gerçekleştirildi.

ANKARA (İGFA) - Süne mücadelesi için Türkiye genelinde değerlendirme toplantıları tamamlandı.

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, hububat üretimini tehdit eden süne zararlısına karşı mücadelenin etkinliğini artırmak amacıyla dört ilde değerlendirme toplantıları düzenledi. Adana, Diyarbakır, İzmir ve Ankara’da yapılan toplantılarda, süne survey sonuçları, mücadele gerektiren alanlar ve genel bitki sağlığı konuları masaya yatırıldı.

Son toplantı, Ankara’daki Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü’nde, 17 ilin temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Bayram’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, süne ile mücadele çalışmalarının yanı sıra çekirge, tarla faresi ve yaban domuzu gibi diğer zararlı organizmalara karşı alınan önlemler de detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantılarda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Bitki Sağlığı Uygulama Programı kapsamında yürütülen süne mücadelesi çalışmalarının sonuçları değerlendirildi.

Zararlılara karşı etkili mücadele yöntemlerinin belirlenmesi ve uygulanması için bölgelerdeki ihtiyaçlar tespit edildi.

Bakanlık, hububat üretimini korumak ve çiftçilerin zarar görmesini önlemek için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini vurguladı

Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.
Başkan Hatice Sekmen, İlçe ve Kırsalda Sorunları Hızla Çözüyor İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, İbradı–Üzümdere yolunda bozulan bölgelerde bakım ve yama çalışmalarını tamamlayarak ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi.
Antalya'da 13 Bin Marulla Türk Bayrağı Antalya’da çiftçiler, 13 bin marul fidesiyle tarlada dev bir Türk bayrağı deseni oluşturarak hem üretime hem de milli değerlere dikkat çekti.
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.