Şarkikaraağaç helva Bayramı kültür ve sanat festivali

Şarkikaraağaç ilçesinin geleneksel festivali Helva Bayramı Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı.


Kültür 19.07.2024 22:27:00 0
Şarkikaraağaç helva Bayramı kültür ve sanat festivali

Festivalin açılış programına Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekili Av. Osman Zabun, Şarkikaraağaç Kaymakamı Emre Arslan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Ali Göçer, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve çok sayıda Şarkikaraağaçlı katıldı.

Festivalin açılışında bir konuşan Vali Baruş, “Şarkikaraağaç’ın insanları gerçekten devletine, milletine yürekten bağlı, vatandaşlarıyla her türlü hizmetin en iyisini hak eden güzel bir ilçemiz. İlimizden uzak ama gönüllerimizin daima en derin yerinde yaşayan insanlar ve bizlerin de hizmet etmekten büyük bir onur duyduğu çok kıymetli bir ilçemiz. Değerli hemşehrilerim festivaller öncelikle o yöre halkının bir araya gelmesi, birbirine olan bağlılığının, kardeşliğinin artması bu sayede birlikte iş yapma bilincinin gelişmesi ve özellikle dışarıda yaşayan hemşehrilerin bu festivallere iştirak etmesi münasebetiyle memleketlerini, doğdukları toprakları hatırlayıp unutmaması bakımından birinci öneme sahip olaylar olarak görüyoruz. Onun için festivallerin kıymetini bilmemiz lazım. Bu anlamda yıllardır yapılmayan festivalin devam ettirilmesinde emeği geçen değerli belediye başkanımızı kutluyorum. Festivalin ilçeniz için hayırlı olmasını, güzellikler getirmesini, sizin yaşamınıza ayrı bir sevinç getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Şarkikaraağaç, Edirne, Ankara, Eskişehir ve Bulgaristan halk oyunu ekipleri birbirinden güzel gösteriler sundu.

21-21 ve 22 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalde konserler ve daha birçok etkinlik düzenlenecek.

Basketbolda sezon finali Bursa’da yapıldı Basketbolda sezon finali Bursa’da yapıldı
SDÜ’de mezuniyet coşkusu SDÜ' de 6.303 öğrenci diplomalarına kavuştu. Törene Vali Abdullah Erin ve Derya Yanık da katıldı. Vali Erin: “Gençlerimiz Türkiye Yüzyılı’na yön verecek.”
Güneykent’te gülün yolculuğu: Emekle yoğrulan bir başarı hikâyesi AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Güneykent’teki Gülamour Aromatik Bitki İmbikhanesi'ni ziyaret etti. Gül bahçelerinden imbikhaneye uzanan üretim sürecine tanıklık eden Yanık, aile emeğiyle şekillenen bu kıymetli üretim
Çanakkale Boğazı’nda yangın paniği! Boğaz trafiği yeniden açıldı Çanakkale Boğazı’nda yangın paniği! Boğaz trafiği yeniden açıldı
Trajik boğulma olayıyla ilgili Kumluca Belediyesi’ne suç duyurusu Antalya’nın Kumluca ilçesi Adrasan Mahallesi’nde önceki gün serinlemek için denize giren 15-16 yaşlarındaki bir genç boğularak hayatını kaybetmişti. Olayda can kurtaran bulunmaması nedeniyle Kumluca Belediyesi hakkında taksirle ad