Resmi Gazete'de yayınlandı, karar çıktı! Artık marketlerde satılmayacak

Aralarında limon aromalı sosun da bulunduğu bazı ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra piyasada bulunamayacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı


31.01.2024 15:30:00 0
Resmi Gazete

Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler 31 Aralık 2024'ten sonra yurt içinde piyasaya arz edilemeyecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.

Limon suyu izlenimi veren limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle satılan ürünler, 31 Aralık'tan sonra yurt içinde piyasaya sunulamayacak.

Kocaeli’de judo fırtınası esiyor Kocaeli’de judo fırtınası esiyor
Ankaralı minik öğrenciler için eğlenceli gezi Ankaralı minik öğrenciler için eğlenceli gezi
Manisa'da Başkan Dutlulu yangın bölgesinde saha çalışmalarını inceledi Manisa'da Başkan Dutlulu yangın bölgesinde saha çalışmalarını inceledi
İzmitli çocukların sinema keyfi İzmitli çocukların sinema keyfi
Bursa'da Sultan Çelebi Mehmed dualarla anıldı Bursa'da Sultan Çelebi Mehmed dualarla anıldı