Niğdede havada ve suda yetişen patates


Gündem 25.10.2021 19:00:00 0
Niğdede havada ve suda yetişen patates

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından 2005 yılından bu yana 10 çeşit yerli patates üretimi yapıldı. Yerli ve milli patates üretmekle kalmayan enstitü sadece toprakta değil havada ve suda da yetişen patates çeşitleri geliştirdi.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- Yerli ve milli patates çeşitlerini tarım dünyasına kazandıran Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak ve ekibi, havada ve suda yetiştirilebilen çeşitlerini tanıttı.

Projeyle ilgili açıklama yapan Müdür Pırlak,"Biz sadece yemeklik, sanayilik ve hastalıklara karşı dayanıklı patates çeşidi yetiştirmekle kalmıyoruz, aynı zamanda birçok yetiştirme tekniği ile ilkleri de başarıyoruz" dedi.

Hidroponik (suda) ve Aeroponik (havada) teknikleriyle patates tohumu üretimine başladıklarını anlatan Pırlak, sektöre ucuz ve kaliteli ürün yetiştirmek istediklerini belirtti. Hastalıklara karşı dayanıklı patates çeşitlerini geliştirdiklerini belirten Pırlak, 30 Ekimde düzenlenecek olan Topraktan Sofraya Niğde Patates Festivalde de yetiştirilen patates çeşitlerinin yerini alacağını açıkladı.


BAKA YÖNETİM KURULU BURDUR'DA GERÇEKLEŞTİ Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Nisan Ayı Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Valimiz Sn. Türker Öksüz başkanlığında VKS üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
Döşemealtı Belediyesi’nin borcu açıklandı: “1 Milyar 421 Milyon” Döşemealtı Belediyesi’nde Borç Şoku! CHP’li Yeni Başkan, Eski Chp'li Başkan Turgay Genç'ten Devraldıkları 1 Milyar 421 Milyonluk Borcu Açıkladı
MANAVGAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ MANAVGAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ Alanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısı Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başkanlığında yapıldı.
25. Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali coşuyla kutlanıyor 25. Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali coşuyla kutlanıyor