Narkokapan-Bursa'da 304 torbacı yakalandı... 21 ilde büyük baskın!

Narkokapan-Bursa'da 304 torbacı yakalandı... 21 ilde büyük baskın!


Gündem 10.07.2025 10:15:10 0
Narkokapan-Bursa

İçişleri Bakanlığı’nın 4 ay süren çalışmasıyla Bursa merkezli 21 ilde eş zamanlı düzenlenen Narkokapan-Bursa operasyonunda 304 uyuşturucu satıcısı yakalandı; operasyon devam ediyor.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı tarafından Bursa merkezli büyük bir uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi. “Narkokapan-Bursa” adı verilen operasyon kapsamında, 21 ilde 318 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenlendi ve 304 sokak satıcısı (torbacı) yakalandı.

Operasyonun hedefi, özellikle gençleri zehirleyen mahalle ve sokak aralarındaki uyuşturucu satıcıları oldu.

Operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı. Yerlikaya, satıcıların organize şekilde ticaret yaptığının ve satış noktalarını tespit edildiğini açıkladı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1943184404727124465

DETAYLI HAZIRLIK VE BÜYÜK ÇABA

Operasyon, 4 ay boyunca titiz bir hazırlık sürecinin ardından hayata geçti. Bursa’nın adeta röntgeni çekilerek saha çalışmaları, analizler ve teknik-fiziki takiplerle deliller toplandı.

Baskınlar, 3 bin 190 polisin, 452 ekibin, 2 helikopterin, 22 narkotik dedektör köpeğinin ve 4 insansız hava aracının (İHA) katılımıyla Bursa’nın Yıldırım, Kestel, Osmangazi ve Nilüfer ilçeleri ile İstanbul, Balıkesir, Bilecik, Eskişehir, Aydın, Kırıkkale, Konya, Muş, Giresun, Erzurum, Antalya, Manisa, Zonguldak, Kocaeli, Yalova, İzmir, Ankara, Rize, Muğla ve Sakarya’da gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürü, Bursa Valisi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Narkotik Daire Başkanı, Bursa İl Emniyet Müdürü ve operasyonda görev alan kahraman polisleri tebrik etti. Bakan Yerlikaya, “Uyuşturucu insanlığın en büyük düşmanıdır. Gençlerimizin hayatını çalan zehir tacirleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Sokakları onlara dar edeceğiz,” dedi.

Kayseri Büyükşehir geleceği şarj ediyor Kayseri Büyükşehir geleceği şarj ediyor
Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan şap hastalığı açıklaması Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığı açıklamasında bulundu. Açıklamalara göre, yeni serotip SAT1’e karşı yaklaşık 6 milyon doz aşı sevk edildi. 20 Temmuz’a kadar 2,6 milyon doz daha üretilecek. Hayvan sağlığı hizmetlerinde aksam
Alanya doğu çevreyolu projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor Alanya trafiğini rahatlatacak 15 kilometrelik Doğu Çevreyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, kritik noktalarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Isparta32spor’dan 3 yeni transfer! Transfer atağını sürdüren Isparta32spor, Fatih Aktay, Kaan Yüksel ve Hasan Kaya’yı renklerine bağladı. Yeni transferler, Davraz kampında takımla çalışmalara başladı.
Isparta atlı spor kulübünden büyük başarı Isparta Atlı Spor Kulübü Başkanı Ümit Yeter ve kulüp üyeleri, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’i ziyaret etti. Gebze’de düzenlenen Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmalarında dereceye gir