Konya'da 6. Sufi Sinema Festivali sona erdi

Konya'da 6. Sufi Sinema Festivali sona erdi


Yaşam 12.05.2025 13:33:22 0
Konya

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Teşrif-i Mevlana etkinlikleri kapsamında düzenlenen 6. Sufi Sinema Festivali’ne katılan tüm sanatçılara ve sanatseverlere teşekkür etti. 

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Sufi Sinema Festivali’ne katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Bosna’dan Amerika’ya, İngiltere’den İran’a, Özbekistan’dan İtalya’ya kadar birçok farklı kültürden sanat insanını, Mevlana şehri Konya’da ağırlamaktan büyük onur duyduklarını ifade eden Başkan Altay, bu kapsamda 6. Sufi Sinema Festivali’nin çok kıymetli olduğunu söyledi.

Başkan Altay, Konya’yı bir film, belgesel ve dizi üretim merkezi haline getirmek için çalıştıklarını anımsatarak, “6. Sufi Sinema Festivali Konya’mızın kültürel ve manevi mirasına katkı sunuyor. Festivalimizin hazırlanmasında emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza, destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Sinema Genel Müdürlüğümüze, TRT’ye, tüm sanatçılarımıza ve sanatseverlerimize gönülden teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

YURT İÇİNDEN VE YURT DIŞINDAN SUFİ SİNEMA PAYDAŞLARI KONYA’DA BULUŞTU

Tasavvufun evrensel mesajlarını sinema yoluyla insanlığa aktarmak ve sinemaya manevi bir derinlik kazandırmayı hedefleyen 6. Sufi Sinema Festivali kapsamında yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda yapımcı, yönetmen ve oyuncu Konya’nın manevi ikliminde bir araya geldi.

FESTİVAL DOLU DOLU GEÇTİ

Tasavvuf içerikli sinema filmleri, belgeseller, söyleşiler, paneller, atölyeler ve çeşitli etkinliklerle 6. Sufi Sinema Festivali; Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat, Mevlana Kültür Merkezi, Depo No: 4 ve Kültürpark’ta sanatseverlerle buluştu.

Teşrif-i Mevlana etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen festival kapsamında Halk Filmi başlığında; Ayla, Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu, Çocuk Filmleri Seçkisi başlığında ise; Tay, Rafadan Tayfa Göbeklitepe, Nasreddin Hoca Zaman Yolcusu: Kadim Medeniyetler gibi sinema filmleri ücretsiz olarak Kültürpark ve AVM Sinemalarında vatandaşlara sunuldu.
Yine festival kapsamında Kültürpark’ta çocukların doyasıya eğlendiği yüz boyama, pamuk şeker, fidan dağıtımı, patlamış mısır ve sürpriz hediyelerin yer aldığı etkinlikler de 3 gün boyunca dolu dolu geçti.
 

Toros’un kaşifleri üzümlü ilkokulu yörük şenliği coşkuyla kutlandı Kaş Üzümlü Mahallesi’nde düzenlenen Yörük Şenliği’nde kültürel miras coşkuyla yaşatıldı. Kaş Belediyesi ve ilçe protokolü etkinliğe katılarak Yörük kültürüne sahip çıkmanın önemine dikkat çekti.
DMM: "Gara’da TSK ile PKK arasında çatışma yaşandığı iddiası doğru değil" İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı sosyal medya platformlarında yayılan “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile PKK arasında Gara Dağı'nda sıcak çatışma çıktığı” yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığın
Eğirdir’de temizlik seferberliği: Pınarpazarı mahallesi pırıl pırıl Eğirdir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pınarpazarı Mahallesi'nde ot biçme ve çevre temizliği çalışması gerçekleştirdi. Mahalle sakinleri temizlik faaliyetlerinden memnuniyet duydu.
Abdurrahman Aksu: “Kızılay, Türkiye’de sivil toplumun vicdanıdır” Genç Kızılay Çankaya Şubesi tarafından düzenlenen “Gönüllülük ve Sivil Toplum Buluşmaları” programında konuşan TBMM Danışmanı, Rize Dernekler Federasyonu ve Türk İnternet Medya Birliği Genel Sekreteri Abdurrahman Aksu, Kızılay’ın
Altınyayla’da 20 yıllık bekleyiş sona erdi Başkan Kınalı müjdeyi verdi Burdur Altınyayla’da 20 yıldır açılmayı bekleyen yayla yolu kullanıma açıldı. Belediye Başkanı Selen Kınalı, müjdeyi verdi.