Kimlik doğrulama zorunlu oldu... Kripto paralarda yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının uzaktan kimlik tespiti yapmasına olanak tanıyan düzenlemeyi kalıcı hale getirdi. Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile kimlik doğrulamada Nüfus ve Vatandaşlık İşler


Ekonomi 12.06.2025 15:43:00 0
Kimlik doğrulama zorunlu oldu... Kripto paralarda yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan “Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Sıra No: 28)”, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, 30 Nisan 2021 tarihli ve 31470 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Tebliğ’in (Sıra No: 19) 5/A maddesinde değişiklik yaparak, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının uzaktan kimlik tespiti süreçlerini yeniden düzenledi.

Yeni düzenlemeye göre, kripto varlık hizmet sağlayıcıları, müşterileriyle sürekli iş ilişkisi kurarken uzaktan kimlik tespitini, tebliğde belirtilen yöntem ve tedbirler doğrultusunda gerçekleştirecek. Kimlik tespiti sürecinde, müşterinin adresi ile ad, soyad, doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası bilgileri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün kimlik paylaşım sistemi veri tabanı üzerinden doğrulanacak.

DÜZENLEME KALICI HALE GELDİ

Daha önce yalnızca sermaye piyasası işlemlerini kapsayan uzaktan kimlik doğrulama uygulaması, yeni tebliğle birlikte kripto varlık hizmet sağlayıcılarını da kapsayacak şekilde genişletildi ve kalıcı hale getirildi.

 

Basketbolda sezon finali Bursa’da yapıldı Basketbolda sezon finali Bursa’da yapıldı
SDÜ’de mezuniyet coşkusu SDÜ' de 6.303 öğrenci diplomalarına kavuştu. Törene Vali Abdullah Erin ve Derya Yanık da katıldı. Vali Erin: “Gençlerimiz Türkiye Yüzyılı’na yön verecek.”
Güneykent’te gülün yolculuğu: Emekle yoğrulan bir başarı hikâyesi AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Güneykent’teki Gülamour Aromatik Bitki İmbikhanesi'ni ziyaret etti. Gül bahçelerinden imbikhaneye uzanan üretim sürecine tanıklık eden Yanık, aile emeğiyle şekillenen bu kıymetli üretim
Çanakkale Boğazı’nda yangın paniği! Boğaz trafiği yeniden açıldı Çanakkale Boğazı’nda yangın paniği! Boğaz trafiği yeniden açıldı
Trajik boğulma olayıyla ilgili Kumluca Belediyesi’ne suç duyurusu Antalya’nın Kumluca ilçesi Adrasan Mahallesi’nde önceki gün serinlemek için denize giren 15-16 yaşlarındaki bir genç boğularak hayatını kaybetmişti. Olayda can kurtaran bulunmaması nedeniyle Kumluca Belediyesi hakkında taksirle ad