Kiliste bağ/bahçe evlerinde toplanmak yasaklandı

Kilis Valiliği, hafta içi ve hafta sonlarında kişilerin meskun mahalden uzak bahçe/bağ evleri gibi alanlarda kalabalıklar halinde toplanılmasını yasakladı.


Gündem 6.03.2021 15:30:00 0
Kiliste bağ/bahçe evlerinde toplanmak yasaklandı

KİLİS (İGFA) - Kilis Valiliği, COVID-19 tedbirlerine yönelik İl Hıfzıssıhha Kurulunda yeni kararlar aldı. Kilis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme adına  hafta içi ve hafta sonlarında kişilerin meskun mahalden uzak bahçe ve bağ evleri gibi alanlarda kalabalıklar halinde toplanmasını yasakladı. Bu konuda sorumluluk sahalarında ilgili kolluk kuvvetlerince etkin denetim yapılacağı kaydedildi.

Bu arada Hıfzısıhha Kurulu, Güney Afrika kaynaklı mutant virüs ile enfekte olan vaka ile temaslı olduğu tespit edilen kişilerin de KYK Yurdunda izolasyon altına alınması yönünde bazı kararlar aldı. Buna göre, Kiliste Güney Afrika ve Brezilya kaynaklı mutant virüs ile enfekte vaka görülmesi halinde, anılan ülkelerdeki mutasyonlu virüs ile enfekte olduğu tespit edilen veya şüpheli olması sebebiyle bahse konu Güney Afrika ve/veya Brezilya mutasyonlu virüs test sonucu beklenen kişilerin genel durumları kötü ve/veya müdahaleye ihtiyacı var ise Devlet Hastanesinde izole/tedavi edilmelerine, genel durumları iyi ise valiliğimizce belirlenen KYK yurdunda izole edilmelerine karar verildi.


İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerinden Başdeğirmen’e ziyaret Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul ve 25. Dönem İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.
Lokanta ve kafelerde, yiyecek ve içecek KDV oranları artırıldı! Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranıysa yüzde 20’ye çıkarıldı.
Dağcılar tecrübelerini AFAD personeline aktardı Isparta AFAD arama ve kurtarma personeli, teknik beceri ve kabiliyetlerini arttırmak için Sütçüler İlçesi Çandır Köyü’nde düzenlenen Yaz Dağcılık Eğitimi’ne katıldı.
İzmir'de STK'lar bilgilendirildi İzmir'de STK'lar bilgilendirildi
Emrah Lafçı: Ekonomide öngörülebilir dönem başladı  Emrah Lafçı: Ekonomide öngörülebilir dönem başladı