Kesilen trafik cezalarının yarısı dar gelirlilere dağıtılacak:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kesilen trafik cezalarının yarısının dar gelirli vatandaşlara verileceğini söyledi.


Asayiş 5.06.2025 14:26:00 0
Kesilen trafik cezalarının yarısı dar gelirlilere dağıtılacak:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada kesilen trafik cezalarının yarısının dar gelirli vatandaşlara verileceğini söyledi.
Kesilen trafik cezalarının yarısı sosyal yardım alanlara verilecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada son günlerde kesilen trafik cezalarına ilişkin önemli ifadeler kullandı.

Bakan Yerlikaya katıldığı canlı yayında soruları cevapladı. Habertürk ekranlarına konuk olan Bakan, kesilen trafik cezalarının yarısının dar gelirli vatandaşlara verileceğini söyledi.

Bakan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“ Mehmet Şimşek bakanımı dün aradım, 'Ben daha önceki bir yayında bunun okyanusta bir damla olduğunu söylemiştim. Rakam alayım da ilk çıktığım programda bunu paylaşayım vatandaşlarımızla.' dedim. '2024 yılında gerçekleşen bütçe gelir rakamı 8,5 trilyon lira, bunun binde 5'i, 47 milyar lira tahsil edilen cezanın toplamı.' diyor. Bizim yapmış olduğumuz kanunla 47 milyarın yarısı olduğu gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidiyor. Bununla ilgili de bir çalışmamız olacak ama şimdi daha erken, bunu söylemeyelim. Yani bu rakamın yarısı garip gurebaya, fakir fukaraya gidiyor. Bu cezanın bizim açımızdan hiçbir kıymeti harbiyesi yok.”

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU
Bakan, kesilen trafik cezalarının yarısının dar gelirli vatandaşlara verileceğini, ödemelerin sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları aracılığıyla yapılacağını söyledi. Dar gelirli vatandaşlara hem nakit yardımı hem gıda, hem de ısınma yardımları yapılıyor.

Milli seyir füzesi SOM, yerli turbojet motorla hedefi tam isabet vurdu Milli seyir füzesi SOM, yerli turbojet motorla hedefi tam isabet vurdu
Bayram sofralarında sebzeyi eksik etmeyin Bayram sofralarında sebzeyi eksik etmeyin
Bakan Yerlikaya telsizden seslendi Bakan Yerlikaya telsizden seslendi
Manisa'da huzurevine güçlü internet ağı Manisa'da huzurevine güçlü internet ağı
Filenin genç sultanlarına Bursa'da moral yemeği Filenin genç sultanlarına Bursa'da moral yemeği