Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü

Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü


Yaşam 20.05.2024 00:41:00 0
Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü

Kemer Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen organizasyonların startı Tekirova Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali ile verildi.

Bir 2 kişi, klarnet, keman, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Kemer Belediyesi ve International Folk Dance Organization (IFDO) kurucusu Salih Önsoy işbirliği ile bu yıl ilki gerçekleştirilen Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali’ne vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi.

Bir 10 kişi ve şunu diyen bir yazı 'よ 1f D' görseli olabilir

Organizasyona, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, CHP Kemer İlçe Başkanı Sedat Karakaya, Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Çelik, dansçılar, vatandaşlar ve bölgede bulunan turistik tesislerde konaklayan turistler katıldı.

Festivale, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Estonya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova, Gürcistan, Kırgızistan'dan 400 dansçı katıldı.

Bir 4 kişi ve kalabalık görseli olabilir

Festivale katılan dansçılar, kendi ülkelerine ait dans ve folklor oyunlarını sergiledi.

Dansçıların renkli yöresel kıyafetleriyle sergiledikleri performanslar izleyicilerden büyük alkış topladı.

Organizasyon sırasında bir açıklama yapan Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, ülkelerin birbiriyle olan sanatsal ve kültürel ilişkilerini pekiştirmek ve Kemer tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yapılan festivalin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Baytekin, etkinliklerin yarın (19 Mayıs) Kemer ilçe merkezinde düzenlenecek olan final gösterisi ile sona ereceğinin altını çizerek tüm vatandaşları 19 Mayıs coşkusunu yaşamak üzere 21:00’de Kemer Cumhuriyet Meydanı’na beklediklerini söyledi.

Bir 5 kişi, dans eden insanlar, kalabalık ve yazı görseli olabilir

Kemer’de düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı, Kemer Bahri Tanrıkulu Spor Salonu önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek olan “Gençlik Haftası Halk Yürüyüşü” ile devam edecek.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma programının ardından 20.15’de Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak olan kortej programı gerçekleştirilecek. 19 Mayıs etkinlikleri 21:00’de Kemer Cumhuriyet Meydanı’nda ki Kemer Uluslararası Gençlik Halk Dansları Festivali finali ile sona erecek.

Bir 7 kişi ve dans eden insanlar görseli olabilir


Rize'den 'Özel' seslendi! Çay kanunu mutlaka çıkarılmalı! Rize'den 'Özel' seslendi! Çay kanunu mutlaka çıkarılmalı!
Mesleki eğitimde o sınavlar yüz yüze de yapılabilecek Mesleki eğitimde o sınavlar yüz yüze de yapılabilecek
Kocaelili lise öğrencileri 'Yeşilçam'la perde açtı Kocaelili lise öğrencileri 'Yeşilçam'la perde açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör bataklıklarını kurutacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör bataklıklarını kurutacağız
Kocaeli'de çevre için pedal çevirdiler Kocaeli'de çevre için pedal çevirdiler