Kayseri Kocasinan'ın Satranç Türkiye Kupası sona erdi

Kayseri Kocasinan'ın Satranç Türkiye Kupası sona erdi


Spor 18.11.2025 10:25:30 0
Kayseri Kocasinan

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Satranç Türkiye Kupası, ödül töreniyle sona erdi.

KAYSERİ (İGFA) - Turnuvaya katılan ve dereceye girenleri tek tek tebrik eden Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Satrançta kazanan Türkiye’nin geleceği evlatlarımızdır.” dedi.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Satranç Türkiye Kupası, ödül töreniyle son buldu. Turnuvaya katılan ve dereceye giren tüm katılımcıları tebrik eden Başkan Çolakbayrakdar, “Satrançta kazanan Türkiye’nin geleceği çocuklardır. Rabbim başarılarını daim etsin. Geleceğimizin teminatı yavrularımıza yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgili her alanda eğitim vererek onların sosyalleşmesine, fiziksel ve zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Bu noktada, çocukları ve gençleri satranç ile buluşturmak ve satranca olan ilgilerini artırmak amacıyla bir tesisimizi satranca ayırdık.

Diğer yandan, zekâ oyunlarının eğitim açısından çok önemli olduğunu bildiğimiz için geçen yılın başında hayata geçirdiğimiz ‘Kocasinan IQ’ merkeziyle ise evlatlarımızın daha iyi bir şekilde problem çözebilme, düşünme aktivitelerinin geliştirilmesi, hayatta karşılaşacakları zorluklara karşı mücadele edebilme, yeteneklerinin artırılması gibi zihinsel gelişimlerine büyük katkı sağlıyoruz. Bütün gayretimiz; Büyük ve Güçlü Türkiye’nin yarınları olan evlatlarımızın daha iyi bir şekilde yetişebilmesi içindir. Biz, onların geleceği adına yarınlarda huzurlu ve mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle hepinizi göstermiş olduğunuz üstün başarılardan ötürü tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dereceye giren katılımcılara kupa, madalya ve toplamda 500 bin TL ödül verildi. Müsabakalar sonunda ilk 7’ye giren sporcular, 3-14 Aralık’ta Gaziantep’te düzenlenecek Türkiye Satranç Şampiyonası’nda yarışma hakkı kazandı. Turnuva kapsamında Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan sporcular ise şöyle: Birinci FM Baver Yılmaz, ikinci FM Bora Çilek, üçüncü FM Tunahan Makaracı, dördüncü CM Ervin Özkan, beşinci CM Emre Kırılmaz, altıncı Yusuf Kerem Ilgaz, yedinci ise IM Umut Erdem Gündüz oldu.

Uluborlu’da yaban domuzu popülasyonuna karşı kontrollü av Uluborlu Belediyesi, artan yaban domuzu popülasyonunun tarım arazilerine ve vatandaşların güvenliğine zarar vermesini önlemek amacıyla kontrollü av çalışması gerçekleştirdi; yaklaşık 25 domuz etkisiz hale getirildi.
Kaş–Anamur arasında denizde fırtına uyarısı Meteoroloji, Kaş–Anamur hattında denizde fırtına uyarısı yaptı. Rüzgârın 6–8 kuvvetinde (50–75 km/s) eseceği belirtilirken, balıkçılar ve denizciler için dikkat çağrısı yapıldı.
Isparta Haltercileri Türkiye Şampiyonasında Madalyaları Topladı 27 Ocak – 1 Şubat 2026 tarihleri arasında Tokat’ta düzenlenen Recep Yazıcıoğlu Yıldızlar – Gençler – Büyükler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonasında Isparta sporcuları büyük başarı gösterdi.
Dereboğazı yolu’nda radar denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı Isparta–Antalya karayolunda son dönemde art arda yaşanan ve can kayıplarıyla sonuçlanan trafik kazalarının ardından emniyet güçleri harekete geçti. Dereboğazı Yolu’nun en riskli noktalarında radar ve hız denetimleri sıklaştırıldı.
“Aşkın Yaşı Yoktur”: Seydikemer’de 81’lik Damat ile 61’lik Gelin Nikâh Masasında Seydikemer’de 81 yaşındaki Yusuf Can ile 61 yaşındaki Emine Taştan, resmi nikâhla dünyaevine girerek “aşkın yaşı yoktur” sözünü bir kez daha kanıtladı.