İzmit Belediyesi Sanat Akademisi’nin yıldızları “Sihirli Kolye” ile parladı

İzmit Belediyesi Sanat Akademisi’nin yıldızları “Sihirli Kolye” ile parladı


Gündem 13.05.2025 17:50:43 0
İzmit Belediyesi Sanat Akademisi’nin yıldızları “Sihirli Kolye” ile parladı

Kocaeli İzmit’te sanat dolu bir akşama daha imza atıldı. İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu, izleyicilere görsel ve duygusal bir şölen sunan “Sihirli Kolye” adlı teatral dans gösterisiyle büyük beğeni topladı

KOCAELİ (İGFA) - İzmit Belediyesi Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu unutulmaz bir gösteriye imza attı. Halk edebiyatının sevilen karakteri Keloğlan’ın merkezinde yer aldığı gösteride, kahramanlık, aşk, cesaret ve iyilik temaları dans ve müzik eşliğinde sahneye taşındı. Sultan’ın kızı Aybike’ye ulaşmak için türlü zorluklarla mücadele eden Keloğlan’ın hikâyesi, yaklaşık 100 kişilik dev dans ekibi tarafından canlandırıldı.

"SANAT AKADEMİSİ İLE GELECEĞİN SANATÇILARI YETİŞİYOR"

Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen programda konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçen dönem hayata geçirdikleri Sanat Akademisi’nden övgüyle söz etti. Başkan Hürriyet, “Sanat akademisini açmakla ne kadar doğru bir adım attığımızı bir kez daha gördük. Bomboş bir binada bugün binlerce çocuğumuza sanat eğitimi veriliyor. Sahne İzmit Halk Dansları Topluluğu, geçen yıl kentin tarihini anlatan bir gösteri sunmuştu. 

“ONLAR GELECEĞİN SANATÇILARI OLACAKLAR”

Bu yıl ise aramıza yeni katılan çocuklarımızla birlikte harika bir performans sergilendi. Beş aydır yoğun şekilde hazırlanıyorlardı ve çok kısa sürede muhteşem bir iş ortaya çıkardılar” dedi. Herhangi bir dış destek almadan, eğitmenlerin özverisi ve kendi imkânlarıyla hazırlanan gösterinin altını çizen Hürriyet, “Onlar geleceğin sanatçıları olacaklar. Hepsine teşekkür ediyorum, önlerinde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı. Gösterinin ardından plaket töreni gerçekleşti.
 

Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.
Başkan Hatice Sekmen, İlçe ve Kırsalda Sorunları Hızla Çözüyor İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, İbradı–Üzümdere yolunda bozulan bölgelerde bakım ve yama çalışmalarını tamamlayarak ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi.
Antalya'da 13 Bin Marulla Türk Bayrağı Antalya’da çiftçiler, 13 bin marul fidesiyle tarlada dev bir Türk bayrağı deseni oluşturarak hem üretime hem de milli değerlere dikkat çekti.
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.