Gündem

Gündem Haberleri

İzmir heyeti Kepez’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni kütüphane projeleri öncesinde örnek uygulamaları yerinde görmek amacıyla Kepez Belediyesi’nin Antalya Kütüphanesi’ni ziyaret etti.


Gündem 4.08.2025 02:34:00 0
İzmir heyeti Kepez’de

Antalya Kepez Belediyesi, çatısı altında hizmet veren Antalya Kütüphanesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilham olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Burcu Önenç’in öncülüğündeki bir heyet, İzmir’de kurulması planlanan yeni kütüphaneler öncesinde örnek uygulamaları yerinde görmek amacıyla Kepez Belediyesi Antalya Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Ziyarette yalnızca Antalya Kütüphanesi değil; Kepez’in farklı mahallelerine yayılan ve her yaştan kullanıcıya hitap eden diğer kütüphaneler hakkında da kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

KÜTÜPHANE ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Heyet, kütüphane hizmetlerinin temelini oluşturan kataloglama ve sınıflama işlemleri, bağış alma ve verme politikaları, kütüphane materyallerinin organizasyon süreçleri, rezervasyon sistemi ve kullanıcı yönetimi gibi birçok konuda bilgilendirildi. Ayrıca çocuk kütüphanesi bünyesinde yürütülen programlar, kitap kulübü faaliyetleri, kullanıcı profiline göre şekillenen etkinlik yapısı ve Kepez Belediyesi’nin uyguladığı bütüncül işletme modeli detaylarıyla paylaşıldı.

ANTALYA KÜTÜPHANESİ’Nİ GEZDİLER

Ziyaret kapsamında; Antalya Kütüphanesi’nin farklı bölümleri de yerinde incelendi. Heyet, Çocuk Kütüphanesi, Gençlik Kütüphanesi, Güzel Sanatlar Kütüphanesi, Nadir Eserler Kütüphanesi, Akademik Çalışma Salonu ve diğer tematik alanları gezerek hizmet çeşitliliğini doğrudan gözlemledi. Kepez Belediyesi Kütüphaneler Şefi Oğuzhan Ceylan, Antalya Kütüphanesi’nde ortaya koyulan hizmet modelinin ülke genelinde takip edilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. “İzmir Büyükşehir Belediyesi heyetinin kütüphanelerimizi ziyareti bizleri çok mutlu etti. Kepez’in dört bir yanındaki kütüphanelerimizle yalnızca ders çalışılan alanlar değil, kültürel üretimin ve kamusal paylaşımın yaşandığı dinamik mekânlar oluşturuyoruz. Başkanımız Sayın Mesut Kocagöz’ün, kütüphaneleri yalnızca kitapla değil; kültürle, bilgiyle ve yaşamla bütünleşen kamusal alanlar olarak görmesi, bu hizmet modelimizin temel dayanağını oluşturuyor” dedi.

1 MİLYON 46 BİN 504 KULLANICI

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen belediye kütüphanelerinden biri olan Antalya Kütüphanesi, 2024 yılı içerisinde toplam 1 milyon 46 bin 504 kullanıcıyı ağırladı. Bu yoğun ilgi, kütüphanelerin yalnızca bilgiye erişim sağlanan yerler değil; aynı zamanda sosyal, kültürel ve eğitsel yaşamın merkezine dönüşen dinamik kamusal alanlar olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Bu ziyaretin, İzmir’de kurulacak yeni kütüphanelerin planlama sürecine katkı sunması ve belediyeler arası iş birliğini güçlendirmesi bekleniyor.

Batı Akdeniz ihracatı 1 milyar 599 milyon dolara ulaştı Batı Akdeniz'den İhracat Rekoru: 1 Milyar 599 Milyon Dolar!
İzmir heyeti Kepez’de İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni kütüphane projeleri öncesinde örnek uygulamaları yerinde görmek amacıyla Kepez Belediyesi’nin Antalya Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
Gazetecilere hem tehdit hem iftira hem de mobbing "Rüşvet" soruşturmasında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Muhittin Böcek, cezaevinden yazdığı notları avukatları aracılığı sosyal medya ekibine ulaştırarak kamuoyunda algı oluşturmay
Alanya'da gökbel heyecanı: Çeyrek final eşleşmeleri belli oldu Alanya’da düzenlenen 19. Gökbel Yağlı Güreşleri'nde çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. İsmail Balaban ile Yusuf Can Zeybek’in karşı karşıya geleceği mücadele, güreşseverlerin merakla beklediği eşleşmelerden biri oldu.
İletişim Başkanı Duran'dan İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya bir kez daha baskın düzenlemesine sert tepki gösterdi.