ISPARTA’YA LUNAPARK YAPIMI İÇİN ADIM ATILDI

ISPARTA’YA LUNAPARK YAPIMI İÇİN ADIM ATILDI


Siyaset 8.05.2024 15:46:00 0
ISPARTA’YA LUNAPARK YAPIMI İÇİN ADIM ATILDI

Isparta Belediye Meclisi Mayıs Ayı İlk Toplantısı’nda görüşülen 13. Gündem maddesi “Belediye mülkiyetinde bulunan gayrimenkulün 10 yıllığına kiralanması için encümene yetki verilmesi” oy birliğiyle kabul edilerek komisyona havale edildi.

2 maddeye ayrılan 18. Gündem Maddesinde: Isparta’ya lunapark yapımı için ihaleye çıkılması ve Isparta Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nin 10 yıllığına kiralanması konuları görüşüldü.  

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bir işletmenin Isparta’ya yeni ve modern bir lunapark kurmak istediğini, yer talebinde bulunduğunu belirterek, açıklamasında; “Burada 2 tane madde var arkadaşlar, 1 tanesi bir Lunapark işletmesi. Isparta’mızda yeni ve modern bir lunapark kurmak istiyor. Onun için yer talebi var. Onun yerini gösterdik. Uygun gördüler, ihaleye çıkılacak. Alabilirse onlar, alamazlarsa da kim girerse tabi ki, ihaleyi kimin alacağı belli değil ancak lunapark yapılabilmesi için çıkacağımız bir ihale. Firmanın talebi ve doğrultusunda isteği yeri kendi mülkiyetimizi ihaleye çıkıp, eğer kazanabilirse oraya güzel bir lunapark kazandıracağız şehrimize” şeklinde konuştu.
 ISPARTA GÖKKUBBE FUAR VE KONGRE MERKEZİ’NİN 10 YILLIĞINA KİRALANMASI GÖRÜŞÜLDÜ 
Başkan Başdeğirmen,  Isparta Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi’nin 10 yıllığına kiraya çıkmasını gündeme taşıdıklarını, merkezin gelirinden çok gideri olduğu söyledi. Şartnameye belediye tarafından yılda 30 gün ücretsiz kullanma şartı ekleneceğini belirten Başkan Başdeğirmen; “İkincisi de Gökkubbe Fuar alanı. Bizler, orayı yılda çok olsa belediye olarak 4-5 kez kullanabiliyoruz. Geri kalan zamanlarda ya kiraya veriyoruz ya da ücretsiz kullanımlara açıyoruz. Tabi ki oradan istediğimiz para da oranın maliyetini karşılamıyor. Biz şu anda günlük 10 Bin lira oradan para istiyoruz ama bir günde 15-20 Bin lira oranın elektriği, yakıtı, personel gideri, bakımı gibi birçok giderler var. Biz de orayı kiraya çıkmak istiyoruz. Kiraya çıkmamızdan bahsedince 1 kişi buraya talip olduğunu söyledi. “Ben kiralayabilirim” dedi. Onunla alakalı, oranın 10 yıllığına kiraya çıkmasını gündemimize aldık. Komisyonumuz çalışacak, uygun görülen bir rakamdan ihaleye çıkarız veya çıkmayız. Komisyonumuzun alacağı bir karardır ama bize büyük bir külfettir. Bizim birçok şeyi oradan personeli almamız, çok az çalışmamıza rağmen çok para ödediğimiz bir yerdir. Maliyeti yüksek bir yerdir. Ayrıca ihale şartnamesine yılda 30 gün de ücretsiz kullanma hakkını da koyarak çıkıyoruz. Öyle olunca, biz de ne zaman ihtiyaç olursa kullanabilecek durumdayız. Onun da kararı komisyonda görüşülecek. Bu da İmar Komisyonu’nda görüşülmesi gereken bir konudur. Oylarınıza sunuyorum” dedi.


Böyle giderse Isparta'nın Eğirdir Gölü'nden su alabileceği alan kalmıyor Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Gölü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediye olarak gölden yılda sadece 13 milyon met...
Güçlü bir millet, güçlü bir aileden oluşur Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, 15-21 Mayıs Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Güçlü ya...
Eğirdir'de el bombaları bulundu Isparta'nın Eğirdir ilçesinde şoke eden gelişme, Babasultan Mevkiinde el bombası buldu. Ekipler hemen alarma geçti.
Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü
Davraz mahallesindeki aquapark, masal park’a dönüyor Davraz Mahallesindeki Aquapark, Masal Park’a dönüyor. Kadın ve çocuk ağırlıklı şehrin en gözde park alanlarından birisi olacak alanda voleybol, basketbol sahaları, tenis kortu yer alacak.