Gaziantepte okuma yazma öğrenene çeyrek altın hediye edilecek


Gündem 26.10.2021 13:00:00 0
Gaziantepte okuma yazma öğrenene çeyrek altın hediye edilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Gaziantep Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde imzaları atılan protokol çerçevesinde okuma yazma oranını artırmak amacıyla kursiyer sınırlamasının olmadığı eğitimler düzenlenecek. Kursta başarı gösteren vatandaşlar çeyrek altınla ödüllendirilecek.

GAZİANTEP(İGFA)-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde 5 Şubat 2018’de başlatılan okuma yazma seferberliğine Gaziantep Valiliği Fuaye Salonu’nda düzenlenen protokol ile destek verildi.

Bu kapsamda 2020 yılı Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) güncel verilerine göre il genelinde okuma yazma bilmediği tespit edilen 52 bin 780 kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor. Eğitimlere düzenli katılım sağlayıp başarı elden eden bin kursiyere ise kura yöntemiyle çeyrek altın hediye edilecek.


Böyle giderse Isparta'nın Eğirdir Gölü'nden su alabileceği alan kalmıyor Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Gölü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belediye olarak gölden yılda sadece 13 milyon met...
Güçlü bir millet, güçlü bir aileden oluşur Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Güçlü, 15-21 Mayıs Uluslararası Aile Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. İl Müdürü Güçlü ya...
Eğirdir'de el bombaları bulundu Isparta'nın Eğirdir ilçesinde şoke eden gelişme, Babasultan Mevkiinde el bombası buldu. Ekipler hemen alarma geçti.
Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü
Davraz mahallesindeki aquapark, masal park’a dönüyor Davraz Mahallesindeki Aquapark, Masal Park’a dönüyor. Kadın ve çocuk ağırlıklı şehrin en gözde park alanlarından birisi olacak alanda voleybol, basketbol sahaları, tenis kortu yer alacak.