Eğitimdeki başarı çıtası bir kez daha yükseltildi

Eğitimdeki başarı çıtası bir kez daha yükseltildi


Gündem 15.07.2025 13:59:18 0
Eğitimdeki başarı çıtası bir kez daha yükseltildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri, her yıl olduğu gibi 2024- 2025 eğitim öğretim yılında da öğrencilerin lise hayallerine giden yolda onlara ışık tuttu.

MERSİN (İGFA) - Zorlu sınav maratonu boyunca her çocuğun eşit şartlarda eğitim alabilmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Büyükşehir; ücretsiz kaynak kitaplar, deneme sınavları, soru bankaları, birebir etütler ve nitelikli öğretmen kadrosuyla, öğrencilerin eğitim yolculuklarında en büyük destekçilerinden biri olarak yanlarında yer aldı.

Eğitimdeki istikrarlı yükselişini büyük bir kararlılıkla sürdüren Büyükşehir bu yıl da LGS sınavındaki başarısıyla adından söz ettirerek, Türkiye çapında yüzde 5’lik başarı dilimi arasına 125 öğrencisini taşıdı. Büyükşehir kurs merkezlerinden eğitim alan 37 öğrenci yüzde 1, 26 öğrenci yüzde 2, 18 öğrenci yüzde 3, 19 öğrenci yüzde 4 ve 25 öğrenci yüzde 5’lik dilime girme başarısı gösterdi.

Gençlerin elini sınav sonrası da bırakmayan Büyükşehir, tercih danışmanlığı hizmetiyle onların en doğru okulu seçmeleri için rehberlik etmeye bu yıl da devam ediyor. Kurs Merkezleri 24 Temmuz’a kadar tüm öğrencilere tercih konusunda danışmanlık yaparken, 2025- 2026 eğitim öğretim yılında kurs merkezinden faydalanmak isteyen ailelerin de 25 Temmuz’a kadar ön kayıt başvurularını almayı sürdürecek.

Karakuş: “Bu yıl Büyükşehir LGS hazırlık kurslarına il genelinde 2 bin 314 öğrenci katıldı”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Mersin’in 10 ilçesinde Büyükşehir bünyesinde bulunan 21 LGS Kurs Merkezi’nden, 2024-2025 eğitim öğretim yılında 2 bin 314 öğrencinin faydalandığını ifade etti. LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tercih danışmanlığı için tüm öğrenci ve velileri kurs merkezlerine beklediklerini söyleyen Karakuş, “Bu hizmetimizden sadece kurs merkezinden faydalanan öğrencilerimiz değil, tüm öğrenciler ücretsiz bir şekilde faydalanabilir. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak her yıl, bir önceki yılki başarı oranımızı artırarak yol almaya devam ediyoruz. Geçen yıl yüzde 5’lik dilim içerisinde 101 öğrencimiz varken, bu yıl bu sayıyı 125 öğrenciye çıkarmanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Hayallerindeki liseyi kazanmak isteyen öğrencileri Büyükşehir’in kurs merkezlerine davet eden Karakuş, “Bizler gelecek yıl yapılacak sınava şimdiden hazırız. Velilerimiz, kendilerine en yakın kurs merkezine 25 Temmuz tarihine kadar gidip, çocuklarının ön kayıtlarını yaptırabilirler” ifadelerini kullandı.

Akseki'de yangın evlere sıçradı: 3 ev zarar gördü Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Bademli Mahallesi'nde çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılarak evlere sıçradı. Yangında 3 evin zarar gördüğü bildirildi.
CHP Lideri Özgür Özel'den Manavgat Açıklaması: “Utanç İçindeyiz” CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manavgat Belediyesi’ndeki rüşvet skandalıyla ilgili “Onu aday yaptığımız için büyük bir utanç içindeyiz” dedi. 15 Temmuz gecesi Meclis’e nasıl gittiğini anlattı, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine destek ve
Şamil Tayyar'dan 15 Temmuz paylaşımı HTS kayıtları açıklanırsa yüreğimiz kaldırmaz AK Parti eski milletvekili Şamil Tayyar, 15 temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı paylaşımda Başsavcı Akın Gürlek'i o gecenin HTS kayıtlarını açıklamaya çağırarak "Gereği yapılırsa o kadar çok makam boşalır ki bunu da yüreğimiz
Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun Seks bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken ciddi sorun
Manisa, Tekirdağ ve Çanakkale’de orman yangınlarına yoğun müdahale Manisa, Tekirdağ ve Çanakkale’de orman yangınlarına yoğun müdahale