Bursa'da Mudanya Kaymakamlığı yangın riskine karşı uyardı

Bursa'da Mudanya Kaymakamlığı yangın riskine karşı uyardı


Gündem 6.07.2025 16:07:33 0
Bursa

Bursa'da Mudanya Kaymakamlığı, orman yangınlarının önlenmesi için vatandaşlara yönelik önemli bir duyuru yayımladı.

BURSA (İGFA) - Yangınların büyük bir kısmının insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Mudanya Kaymakamlığı, yazılı açıklamasında, başlıca yangın nedenlerini ve vatandaşların alması gereken önlemleri sıraladı.

Kaymakamlık, orman yangınlarının en sık görülen nedenlerini anız yakılması, piknik ve mangal ateşi, sigara izmaritleri, cam şişe ve atıklar ile elektrik hatları olarak belirtirken, önlemler konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Yangınları önlemenin sadece kamu kurumlarının değil, tüm vatandaşların sorumluluğu olduğunu vurgulayan Mudanya Kaymakamlığı, ormanlık alanlarda ateş yakmaktan kaçınılması, tarlalarda anız yakılmaması ve sigara izmaritlerinin doğaya atılmaması konusundaki hassasiyete dikkati çekti.

"BİR KIVILCIM HER ŞEYİ YOK EDEBİLİR"

Bir kıvılcımın binlerce hektar ormanı, yüzlerce canlıyı, belki de bir ömrü yok edebileceğini ifade eden Kaymakamlık, konuyla ilgili farkındalık paylaşımında, "Doğamızı koruyalım, geleceğimize sahip çıkalım" mesajı verdi.

Açıklamada, toplumsal bilinç ve sorumluluk noktasında çevrede yangın veya duman fark edilmesi halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması istendi.

Isparta’da “Narkoalan” Uygulaması: Yeni Otogar ve Çevresi Denetlendi Isparta’da ·y·şt·r·c·yla mücadele kapsamında “Narkoalan” uygulaması gerçekleştirildi.
Antalya Ulaşımında “Yolsuzluk” ve “İhmalkârlık” İddiaları: “Otobüsler Göz Göre Göre Yandı!” Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde ulaşıma dair çarpıcı yolsuzluk ve ihmalkârlık iddiaları gündemde. Eski bir çalışan, sistematik sömürü ve can güvenliğini hiçe sayan uygulamaları tek tek anlattı.
CHP’nin “İrade” Mitingine Halk Sessiz Kaldı CHP'nin, tutuklanan belediye başkanlarına destek için düzenlediği mitingde halk katılımı düşük kaldı. Katılımcıların çoğunluğunu parti yöneticileri ve belediye çalışanları oluşturdu.
CHP’nin “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” Mitingi Düşük Katılımla Gerçekleşti CHP'nin Antalya’da düzenlediği “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi, tutuklanan belediye başkanlarına destek amacıyla yapıldı. Ancak mitingde halk katılımının düşük olması dikkat çekti; katılımcıların çoğu parti yöneticileri
65 Kök Kenevir ve Esrar Ele Geçirildi Yürütülen istihbari çalışmalar sonucunda, Isparta'nın Gönen ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda önemli miktarda...