Bursa'da engelli yolunukapatanlara ceza yağdı

Bursa'da engelli yolunukapatanlara ceza yağdı


Gündem 1.08.2025 16:01:45 0
Bursa

Bursa'da Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlarda görme engelliler için oluşturulan hissedilebilir sarı çizgileri işgal edenlere ceza yağdırdı.

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Osmangazi ilçesinde pek çok sokak ve caddesini engelsiz hale getiren Osmangazi Belediyesi, görme engelliler için oluşturulan hissedilebilir sarı çizgileri ve kaldırımları işgal edenlere karşı denetimlerini sıklaştırdı.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleritarafından ilçe genelinde yapılan denetimlerde, ürünlerini kaldırımlara taşırarak yayaların ve görme engelli bireylerin geçişini engelleyen işletmelere ceza yağdırıldı.

Son olarak Kayıhan ve Nalbantoğlu Mahallesi’nde denetim yapan ekipler, engelli rampalarını ve hissedilebilir hassas sarı çizgilerin üzerini kapatan işletmelerin her birine Kabahatler Kanunu kapsamında bin 406 lira cezai işlem uyguladı. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar da bu yollarda geçişe engel olacak şekilde araç, motosiklet park edilmemesi, masa, sandalye konulmaması konusunda uyarıldı. Belediyenin bu uygulaması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirirken, vatandaşların ve engelli bireylerin huzurlu ve güvenli bir şekilde cadde ve sokaklarda dolaşması için çalışmalar yapıyor.

Yerli yatırımcıyla güç birliği deri OSB’den MÜSİAD’a ziyaret Isparta Deri İhtisas ve Karma OSB heyeti, Atabey ve Kuleönü OSB genişleme projelerini tanıtmak amacıyla MÜSİAD Isparta Şubesi’ni ziyaret etti. Yerli yatırımcının desteklenmesi vurgulanırken, iş dünyasıyla iş birliğinin önemine dik
HÜDA PAR’dan Isparta Valisi’ne Ziyaret HÜDA PAR Isparta İl Başkanı Salih Demir, il teşkilat mensuplarıyla birlikte Isparta Valisi Sayın Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti.
Atabey’de koyun projesi başarıyla tamamlandı! Isparta Tarım İl Müdürü’nden Atabey Alan Yaylası’na Ziyaret: Başarılı Koyun Yetiştiriciliği Projesi Tamamlandı
Keçilerini kurtlardan korumak için dron kullanan kadın çoban Antalya’nın Elmalı ilçesinde çobanlık yapan 51 yaşındaki Kamile Kıvrak, sürüsünü kurtlardan korumak için teknolojiye yöneldi. Dron kullanmayı internetten öğrenen Kıvrak, yayladaki tehlikeleri havadan gözlemleyerek keçilerini güven
Başkan Özdemir’den taraftara çağrı: “28 kombineyle lig mi çıkılır?” Isparta 32 Spor Kulüp Başkanı Gültekin Özdemir, sadece 28 kombine satılmasına tepki göstererek taraftara seslendi: “Bu takım böyle destekle bir üst lige çıkamaz. Herkes elini taşın altına koymalı!”