Bursa Yenişehir’de profesyonel oyunculara taş çıkardılar

Bursa Yenişehir’de profesyonel oyunculara taş çıkardılar


Gündem 29.05.2025 09:34:08 0
Bursa Yenişehir’de profesyonel oyunculara taş çıkardılar

Bursa Yenişehir Belediyesi’nin açmış olduğu kurslara katılan amatör oyuncular, Devekuşu Kabare ‘Bizden Size’ isimli tiyatro oyunuyla sahneye çıktı.

BURSA (İGFA) - Bursa Yenişehir Belediyesi bünyesinde açılan ücretsiz kurslarla yeni sanatçıların yetişmesine olanak sağlıyor. Yenişehir Belediyesi Çocuk Tiyatro Grubu ile Yenişehir Belediyesi Tiyatro Grubu’nda bulunan toplamda 65 öğrenci Aysun Hatipoğlu yönetmenliğinde 6 oyunu sahneye taşıdı.

Yenişehir Belediyesi Tiyatro Grubu son olarak Devekuşu Kabare ‘Bizden Size’ adlı oyunu sahneledi. Usta sanatçıların izinden giden oyuncular, gösterdikleri performansla adeta profesyonellere taş çıkardı.

‘KENTİ SANAT VE SANATÇILAR İNŞA EDER’

Yenişehir Belediyesi Tiyatro Grubunu kurmanın doğru tercih olduğunu sahneye baktıklarında anladıklarını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “Ben her bir öğrencimizi ve tabii ki Aysun Hatipoğlu hocamızı tebrik ediyorum. Tabii biz, yerel yönetim olarak sadece yol, park, kaldırım yapmıyoruz. Aynı zamanda kültürün, sanatın ve ifadenin yollarını da açıyoruz. Çünkü inanıyoruz ki; bir kenti sadece yollarla binalarla değil, sanat ve sanatçılarla da inşa edebiliriz. Sanatın ve sanatçının önünü açarak daha büyük fırsatlar sunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bursa Emniyet Spor Kulübü sezonu başarıyla kapattı Bursa Emniyet Spor Kulübü sezonu başarıyla kapattı
Sağlık Bakanlığı’ndan yeni uygulama... 80+ yaşa e-Rapor kolaylığı Sağlık Bakanlığı’ndan yeni uygulama... 80+ yaşa e-Rapor kolaylığı
Gül Festivali Isparta’yı renklendirdi! Gülün başkenti Isparta’da coşkuyla başlayan Uluslararası Gül Festivali, kortej yürüyüşü, gül suyu seremonileri ve kültürel etkinliklerle şehri adeta gül bahçesine çevirdi.
Antalya Aksu merkez Cami açıldı! Yıldırım’dan hayırsever iş insanına teşekkür Hayırsever Şahin Kırbıyık: “Gönüller bir olunca her şey mümkün. Aksu’ya kazandırdığımız bu cami, manevi bir buluşma noktası olacak.”
Düzlerçamı’nda Yörük türkmen coşkusu başladı Serik Belediyesi, Düzlerçamı Yörük Türkmen Festivali’nde çadırıyla yerini aldı. Festivalde Kıraç ve Funda Arar konserleriyle coşku doruğa çıkacak.