Bursa Nilüfer’de aşure bereketi

Bursa Nilüfer’de aşure bereketi


Yaşam 9.07.2025 17:35:54 0
Bursa Nilüfer’de aşure bereketi

Bursa Nilüfer Belediyesi, Muharrem ayıyla birlikte geleneksel aşure ikramlarına başladı. Bolluk ve bereketin simgesi olan aşure, 25 Temmuz’a kadar ilçenin 30 farklı mahallesinde kurulan pazar alanlarında vatandaşlara dağıtılacak.

BURSA (İGFA) - Bursa Nilüfer Belediyesi, paylaşma ve bereket ayı olan Muharrem ayının manevi atmosferini tüm kente yaymak amacıyla geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımlarına bu yıl da devam ediyor. Nilüfer Belediyesi bu kapsamda, 25 Temmuz’a kadar 30 mahallede vatandaşlara aşure ikram edecek.

Aşure geleneğini Nilüfer'in dört bir yanında yaşatmayı hedefleyen dağıtımlara Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Nilüfer Belediye Meclis Üyeleri ve Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’in eşi Nuray Özdemir de katıldı. Aşure dağıtımlarının ilk günlerinde Esentepe, 23 Nisan, Özlüce, Cumhuriyet, Ertuğrul ve 30 Ağustos Zafer mahallelerindeki dağıtımlarda bu anlamlı günlerin bolluk ve bereketi vatandaşlarla paylaşıldı.

Muharrem ayı boyunca mahallelerdeki semt pazarlarında gerçekleştirilecek olan ikram programı, 10 Temmuz Perşembe günü Kayapa, Barış, Ahmet Yesevi ve Hasanağa ile devam edecek. Aşure ikramı, 11 Temmuz Cuma Çalı, 12 Temmuz Cumartesi İhsaniye ve Beşevler, 13 Temmuz Pazar Ataevler, 15 Temmuz Salı Demirci, 16 Temmuz Çarşamba Karaman ve Işıktepe, 17 Temmuz Perşembe Kültür ve Konak, 18 Temmuz Cuma ise Gölyazı’da sürecek.

Dağıtımlar, 19 Temmuz Cumartesi günü Görükle, Dumlupınar, Kızılcıklı ve Altınşehir; 20 Temmuz Pazar günü Balkan, Kurtuluş, 19 Mayıs, Yüzüncüyıl ve 29 Ekim mahallelerinde devam edecek. Program, 21 Temmuz Pazartesi Minareliçavuş, 23 Temmuz Çarşamba Fethiye ve son olarak 25 Temmuz Cuma günü Akçalar ile Üçevler mahallelerindeki dağıtımla tamamlanacak.

Bakan Yerlikaya'dan 'FETÖ ile mücadele' açıklaması: Bu kabinede 17 bin 684 şahsı gözaltına aldık İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "FETÖ elebaşının ölümünden sonra da bu hain yapının peşini bırakmadık, bırakmayacağız. Bu kabine döneminde; FETÖ'ye yönelik düzenlediğimiz operasyonlarla 17 bin 684 şahsı gözaltına aldık. Bu şahıslar
Türkiye'den Suriye'ye 'İletişim' iş birliği ziyareti Türkiye'den Suriye'ye 'İletişim' iş birliği ziyareti
Edirne Keşan’da motosiklet denetimlerine devam Edirne Keşan’da motosiklet denetimlerine devam
Saros'ta 2,5 metrelik köpekbalığı balıkçıları şaşırttı Saros'ta 2,5 metrelik köpekbalığı balıkçıları şaşırttı
Yükseköğretim katkı payları ve öğrenim ücretleri belirlendi Yükseköğretim katkı payları ve öğrenim ücretleri belirlendi