Burdur’un sağlık ordusu güçleniyor! 9 yeni doktor göreve başladı

Burdur’un sağlık kadrosu genişliyor! Kardiyolojiden beyin cerrahisine, acilden nörolojiye kadar birçok alanda uzman hekimler göreve başladı. 123. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında Burdur ve ilçelerine atanan doktorlar du


Sağlık 2.08.2025 22:25:00 0
Burdur’un sağlık ordusu güçleniyor! 9 yeni doktor göreve başladı

Burdur sağlık altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. 123. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü ve naklen tayinlerle il genelinde görev yapacak olan yeni doktorlar belli oldu. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Burdur ve ilçelerinde toplam 9 yeni hekim halkın hizmetine sunuldu. Kardiyolojiden estetik cerrahiye, nörolojiden çocuk hastalıklarına kadar birçok branşta uzman doktorlar görevlerine başladı.

İlçelere Uzman Desteği: Bucak, Tefenni ve Altınyayla’ya Takviye

Özellikle Bucak Devlet Hastanesi’nde beyin cerrahisi, acil tıp, nöroloji ve çocuk hastalıkları alanında dört uzman doktorun göreve başlaması, ilçede sağlık hizmetlerine erişimi önemli ölçüde artıracak. Tefenni İlçe Devlet Hastanesi’ne iç hastalıkları uzmanı Uzm. Dr. Buse Arıtürk atanırken, Altınyayla Toplum Sağlığı Merkezi’ne de Dr. Burcu Ercan görevlendirildi. 

Burdur Merkez’de Kritik Branşlara Takviye

Burdur Devlet Hastanesi de atamalardan önemli pay aldı. Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Fatih Yavaşlar ve İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Alihan Altunay, yoğun hasta taleplerine çözüm üretmek üzere göreve başladı. Ayrıca Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Şükriye Beyza Genç’in atanması, hem travma cerrahisi hem de estetik talepler açısından önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor.

İl Sağlık Müdürü'nden Teşekkür ve Temenni

İl Sağlık Müdürü Dr. M. Murat Erk yaptığı açıklamada, "Hekimlerimize hoş geldiniz diyor, yeni görev yerlerinde başarılı ve huzurlu çalışmalar diliyoruz. Burdur halkı adına hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Salda gölü'nde triatlon etkinliği: Spor ve çevre dengesi vurgulandı Salda Gölü'nde ilk kez düzenlenen triatlon etkinliği, hem sporun coşkusunu hem de çevre koruma hassasiyetini gündeme taşıdı. Burdur Valiliği, organizasyonun doğaya zarar vermediğini belirtirken; çevreciler, gölün hassas ekosistemi
"Oğuz’dan Bucak esnafına gönül ziyareti" AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak’taki esnaf ziyaretlerinde hemşehrileriyle buluştu. Üretime ve istihdama katkı sağlayan esnafın toplumdaki yerini vurgulayan Oğuz, gönül köprüsünü güçlendirdiklerini söyledi.
Gökbel yağlı güreşleri ve festivalinde heyecan zirve yaptı: Yenilikler beğeni topladı Geleneksel ile modernin buluştuğu Gökbel Yağlı Güreşleri ve Festivali, bu yıl okçuluk ve yenilenen off-road parkurundaki gösterileriyle heyecanı ikiye katladı.
Burdur’un sağlık ordusu güçleniyor! 9 yeni doktor göreve başladı Burdur’un sağlık kadrosu genişliyor! Kardiyolojiden beyin cerrahisine, acilden nörolojiye kadar birçok alanda uzman hekimler göreve başladı. 123. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kapsamında Burdur ve ilçelerine atanan doktorlar du
Eğirdir’de nefes kesen triatlon heyecanı! Isparta'nın gözde turizm merkezlerinden Eğirdir, bu hafta sonu sporun kalbine ev sahipliği yaptı. Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen Eğirdir Triatlonu, yerli ve yabancı sporcuların katılımıyla büyük bir coşku içind