Bakan Uraloğlu’ndan Antalya–Batman seferleri için tarih

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Batman Havalimanı’ndaki yolcu trafiğinin 2025’te 735 bini aştığını belirterek, Antalya–Batman uçak seferlerinin Nisan ayı itibarıyla başlayacağını açıkladı.


Gündem 25.01.2026 18:16:00 0
Bakan Uraloğlu’ndan Antalya–Batman seferleri için tarih

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz Cuma günü Batman’da bir dizi inceleme ve temaslarda bulundu. Kentte sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Uraloğlu, Batman–Antalya uçak seferlerine ilişkin merak edilen tarihi de açıkladı.

Batman Havalimanı’ndaki yolcu trafiğinde yaşanan artışa dikkat çeken Bakan Uraloğlu, 2008 yılında yaklaşık 9 bin olan yolcu sayısının 2025 yılı itibarıyla 735 binin üzerine çıktığını belirtti. Havalimanının bölge için önemli bir ulaşım merkezi haline geldiğini vurgulayan Uraloğlu, şu bilgileri paylaştı:

“Batman’da bugün 4 ayrı havayolu şirketiyle İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına haftalık seferler düzenleniyor. İnşallah bu yıl Nisan ayı itibarıyla Antalya–Batman hattında da uçuşlar başlayacak.”

Yeni hattın devreye girmesiyle birlikte hem turizm hem de bölgesel ulaşım açısından önemli bir ihtiyacın karşılanması hedefleniyor.

Finike’de geceyi fırtına vurdu Antalya’nın Finike ilçesinde gece saatlerinde etkili olan yağmur ve fırtına seralara ve evlere zarar verdi, bazı binaların çatıları uçarken apartman camları kırıldı.
Aksu’da sel alarmı: Belediye teyakkuzda Antalya’nın Aksu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası belediye ekipleri gece boyunca sahada görev yaptı. Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek tüm birimlerle çalışmaları
Böcek'in evinden 1 milyon liranın üzerinde nakit çıktı Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede bir detay dikkat çekti. Tutuklanıp görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in
Antalya–Isparta Hattında Bitmeyen Çile Dereboğazı Yolu, ertelenen her adımda yeni bir kazayla hatırlanan, çözümü geciken bir insan hayatı meselesi olarak öncelik bekliyor.
Alanya Saray Mahallesi’nde Alacak Kavgası Kanlı Bitti Alanya’da iki grup arasında para anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada 7 kişi yaralandı. Olay sonrası yaralı şüpheliler tedavilerinin ardından adliyeye sevk edildi.