Yaşam

Yaşam Haberleri

AYASOFYA ISPARTA GÜLÜ KOKACAK


Yaşam 23.07.2020 16:33:00 0
AYASOFYA ISPARTA GÜLÜ KOKACAK

Ayasofya Camii yarın Cuma Namazı ile birlikte ibadete açılıyor. 86 yıl ibadetsiz kalan Ayasofya’daki ilk namaz öncesinde Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla, cami ve çevresi gülsuyu ile yıkanacak.

Ayasofya Cami 86 yıl aradan sonra 24 Temmuz 2020’de kılınacak ilk Cuma Namazıyla ibadete açılıyor. Isparta Belediyesi de ilk ibadet öncesinde cami içerisini ve çevresini gülsuyu ile yıkayacak. Bu doğrultuda bir ton doğal gülsuyu ile cami içinde kokulandırma çalışması yapılacak. Yine 20 ton esansiyel gülsuyu ile de dış mekanlar yıkanacak. Ayrıca camiye gelecek olan vatandaşlar için de küçük kutularda 10 bin adet gül lokumu dağıtımı yapılacak.

Bu doğrultuda hazırlıklar tamamlanırken, ‘Ayasofya Gül Kokuyor’ Sloganıyla hazırlanan ve içerisinde tonlarca gülsuyu ve çeşitli ikramları barındıran araç İstanbul’a yola çıktı. Yine Ayasofya Camine gidecek bir araç ise Isparta’dan yola çıkmadan şehir merkezinde caddeleri gülsuyu ile yıkadı.


Akaryakıt fiyatlarında yeni uygulama: Artık yasak! 15 Mayıs'tan itibaren başlıyor Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt fiyatları için çok kritik bir karara imza attı. Buna göre VMax, Vpro gibi ifadelerle daha yüksek fiyata satılan benzin ve motorin için tek fiyat dönemini başlattı. Karar Resmi Gaz
Benzin ve motorine dev indirim geliyor! Dolar kurundaki stabil durum devam ederse, pazartesi gece yarısı itibarıyla benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacak. İndirim sonrası İstanbul, Ankara ve İzmir'de yeni fiyatlar belirlendi.
ISPARTA'DA GÜLCÜLER 12 BİN TON REKOLTE BEKLİYOR Hava sıcaklığının yüksek seyretmesi ile 10 gün öne alınan gül hasadı başladı. Bu yıl 12 bin ton rekolte bekleniyor.
Yalçın Küçüközkan: Play-off’ta yer almayı çok istiyorduk Yalçın Küçüközkan: Play-off’ta yer almayı çok istiyorduk
HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti