Antalya’nın Serik ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Antalya’nın Serik İlçesinde 4.0 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi


Gündem 1.05.2025 19:15:00 0
Antalya’nın Serik ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Bugün saat 17:45 civarında Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Hacıosmanlar Mahallesi’nde yerin 9.7 kilometre derinliğinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybına ilişkin olumsuz bir durum bildirilmedi.

Deprem çevre ilçelerde de hafif şekilde hissedilirken, bölgede yaşayan vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. AFAD ve ilgili kurumlar, olası artçı sarsıntılara karşı bölge halkını dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Uzmanlar, söz konusu depremin bölgedeki doğal fay hatlarının hareketliliğine işaret ettiğini belirtirken, benzer büyüklükteki sarsıntıların Türkiye’nin farklı bölgelerinde de sıklıkla yaşandığını vurguladı.

Yetkililer, vatandaşların güncel bilgi ve yönlendirmeler için resmi kanalları takip etmelerini tavsiye ediyor.

Bursa Büyükşehir’den sürdürülebilir gelecekiçin dev yatırım Bursa Büyükşehir’den sürdürülebilir gelecekiçin dev yatırım
Lise son sınıfa 'hedef temelli' eğitim Lise son sınıfa 'hedef temelli' eğitim
Malatya'da ‘El Sanatları Yıl Sonu Sergisi’ büyük beğeni topladı Malatya'da ‘El Sanatları Yıl Sonu Sergisi’ büyük beğeni topladı
Antalya Büyükşehir THM korosundan bahar konseri Antalya Büyükşehir THM korosundan bahar konseri
Antalya'da 'Narenciye Balı' koruma altında Antalya'da 'Narenciye Balı' koruma altında