Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası

9 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralı kurtulan yolcu, sisli yolda şoförün çok hızlı olduğunu söyledi. Daha önce aynı firmayla yolculuk yapan vatandaşlar da dikkatsiz sürüş iddialarını dile getirdi.


Gündem 1.02.2026 14:00:00 0
Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde bugün sabah saatlerinde Tekirdağ – Antalya seferini yapan Buzlu Turizm’e ait yolcu otobüsünün kontrolden çıkıp bariyerlere çarparak şarampole devrilmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Olayla ilgili kurtarma ve sağlık ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Kazanın yaşandığı güzergâh Antalya Kuzey Çevre Yolu üzerindeki virajlı bölümde ve olay sabah erken saatlerde meydana geldi. İlk belirlemelere göre otobüs sürücüsü, yoğun sis ve kayganlaşmış yol nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti; araç bariyerlere çarparak devrildi ve şarampole yuvarlandı. Meteorolojik şartlar ile birlikte yoldaki sis ve ıslak zeminin kazada etkili olduğu değerlendiriliyor.

Kaza anında yaralı olarak kurtulan bir vatandaşın ifadelerine göre:

“Ara yolda zaten sis vardı,”

“Şoför çok hızlı geliyordu,”

“Virajı alamadı, önce yan yatıp süründük, sonra bariyer saplandı.”

İfadeler, sadece yol ve hava koşullarını değil, sürüş hızının da kazadaki rolünü öne çıkarıyor.

Birçok yolcu da sosyal çevreler aracılığıyla Buzlu Turizm ile daha önce yaptıkları seyahatlerde sürücülerin araçları dikkatsizce ve hızlı kullandığını belirttiklerini bildiriyor; bu da kazanın sadece hava ve yol koşullarına bağlı bir kaza olmayabileceğine işaret ediyor.

Soruşturma ve İhmallerin Araştırılması Gerekiyor

Olay yerinden yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda teknik ve adli inceleme kapsamında soruşturmanın sürdüğü belirtiliyor; Cumhuriyet Savcılığı ekipleri kaza nedenini belirlemek, olası trafik, bakım veya sürücü ihmalini de tespit etmek üzere çalışıyor. Ancak yaralıların ifadeleri ve cephe tanıklıkları, kazanın ihmal yönlerinin de detaylıca araştırılması gerektiğini gündeme getiriyor. Bu kapsamda:

Sürücünün hızı ve yol koşullarına uygun sürüş davranışı,

Otobüsün bakım ve denetim kayıtları,

Buzlu Turizm firmasının operasyon ve güvenlik uygulamaları,

Benzer ihmal şikâyetlerinin geçmişi,

gibi başlıklar soruşturma kapsamında kritik önemde.

Son Durum

Yaralılar çevre hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı; bazı yaralıların durumu ağır. Yetkililer kaza nedenini belirlemek için teknik inceleme raporlarını bekliyor. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve kesin kayıp sayısı konusunda resmi açıklamalar gün içinde netleşebilir.

Kazayla ilgili gelişmeler geldikçe haber merkezimizden aktarmaya devam edeceğiz.

Uluborlu’da yaban domuzu popülasyonuna karşı kontrollü av Uluborlu Belediyesi, artan yaban domuzu popülasyonunun tarım arazilerine ve vatandaşların güvenliğine zarar vermesini önlemek amacıyla kontrollü av çalışması gerçekleştirdi; yaklaşık 25 domuz etkisiz hale getirildi.
Kaş–Anamur arasında denizde fırtına uyarısı Meteoroloji, Kaş–Anamur hattında denizde fırtına uyarısı yaptı. Rüzgârın 6–8 kuvvetinde (50–75 km/s) eseceği belirtilirken, balıkçılar ve denizciler için dikkat çağrısı yapıldı.
Isparta Haltercileri Türkiye Şampiyonasında Madalyaları Topladı 27 Ocak – 1 Şubat 2026 tarihleri arasında Tokat’ta düzenlenen Recep Yazıcıoğlu Yıldızlar – Gençler – Büyükler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonasında Isparta sporcuları büyük başarı gösterdi.
Dereboğazı yolu’nda radar denetimleri en üst seviyeye çıkarıldı Isparta–Antalya karayolunda son dönemde art arda yaşanan ve can kayıplarıyla sonuçlanan trafik kazalarının ardından emniyet güçleri harekete geçti. Dereboğazı Yolu’nun en riskli noktalarında radar ve hız denetimleri sıklaştırıldı.
“Aşkın Yaşı Yoktur”: Seydikemer’de 81’lik Damat ile 61’lik Gelin Nikâh Masasında Seydikemer’de 81 yaşındaki Yusuf Can ile 61 yaşındaki Emine Taştan, resmi nikâhla dünyaevine girerek “aşkın yaşı yoktur” sözünü bir kez daha kanıtladı.