Antalya'da aile hekimlerinden yeni yönetmelik protestosu: Talepler karşılanmazsa eylemler sürecek

Antalya'da aile hekimlerinden yeni yönetmelik protestosu: Talepler karşılanmazsa eylemler sürecek


Sağlık 7.01.2025 00:02:00 0
Antalya

Antalya'da aile hekimleri, kısa bir süre önce yürürlüğe giren Yeni Aile Hekimleri Yönetmeliği'ni protesto etmek için İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı. Eyleme, Antalya Tabipler Odası Başkanı, Hekim Birliği Antalya Şube Başkanı ve diğer sağlık çalışanları katıldı. Aile hekimleri, yönetmeliğin geri çekilmesini ve taleplerinin yerine getirilmesini istedi.

Orhan Tekin, aile sağlığı merkezlerinin kamu tarafından donatılması gerektiğini belirterek, hekim başına düşen nüfusun 2 bini geçmemesi, aile sağlığı merkezi sayısının artırılması ve çalışan maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin nitelikli olabilmesi için yeterli zaman ve olanak sağlanması gerektiğini vurguladı. Tekin, taleplerinin karşılanmaması durumunda eylemlerin devam edeceğini belirtti.

Veli Gök’ten İklim değişikliğine karşı akıllı tarım hamlesi Proje adamı eski belediye başkanından üreticilere stratejik üretim önerisi: Doğru ürün, yüksek kazanç.
SEKA Sanat'ta Cumhuriyet nakışı SEKA Sanat'ta Cumhuriyet nakışı
Bursa Yıldırım'da Hacı Seyfettin Sanat ve Zanaat Merkezi açıldı Bursa Yıldırım'da Hacı Seyfettin Sanat ve Zanaat Merkezi açıldı
Dilovası’nda Başkan Büyükakın'a 'gönülden' teşekkür Dilovası’nda Başkan Büyükakın'a 'gönülden' teşekkür
Manisa'da Başkan Dutlulu'dan iki ilçeyi yerinde dinledi Manisa'da Başkan Dutlulu'dan iki ilçeyi yerinde dinledi