Antalya ve Isparta’da FETÖ Operasyonu: Çok Sayıda Şüpheli Yakalandı

Antalya ve Isparta’da FETÖ’ye yönelik son iki haftada düzenlenen operasyonlarda, örgütün çeşitli yapılanmalarıyla bağlantılı şüpheliler yakalandı; çok sayıda kişi tutuklanarak adli sürece sevk edildi.


Asayiş 17.12.2025 22:02:00 0
Antalya ve Isparta’da FETÖ Operasyonu: Çok Sayıda Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son iki haftada FETÖ’ye yönelik Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Operasyonlar kapsamında Antalya ve Isparta’nın da aralarında bulunduğu 44 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıklarının desteğiyle, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalarda örgütün çeşitli yapılanmalarında faaliyet gösteren şüpheliler hedef alındı.

Operasyonlarda;

ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen,

Ankesörlü telefonlar üzerinden örgüt içi iletişimi sürdürdüğü belirlenen,

FETÖ’nün güncel, eğitim, finans, askeri ve mahrem yapılanmaları içinde yer aldığı değerlendirilen toplam 160 şüpheli yakalandı.

Yakalanan şüphelilerden 90’ı tutuklanırken, 52 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemlerin sürdüğü bildirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor.
Devletimizin bütünlüğüne, milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor.
Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Cumhuriyet Savcılarımızı tebrik ediyorum.”

Antalya ve Isparta’da yürütülen operasyonların, FETÖ’nün hücre yapılanmalarının deşifre edilmesine yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Vergide ölçü kaçtı mı? Gazeteci ve köşe yazarı Samet Memiş, kaleme aldığı son yazısında Maliye Bakanlığı’nın son dönemde uygulamaya koyduğu katı kuralları ve hükümetin vatandaşta tepkiye yol açan ekonomi politikalarını ele aldı.
Zorunlu Trafik Sigortası tarifesinde değişiklik yürürlüğe giriyor Zorunlu trafik sigortasında tarife ve teminatlara ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tar
Safiye Soyman Isparta’da unutulmaz bir geceye imza attı Safiye Soyman, Isparta’da verdiği konserde hem şarkılarıyla hem de Faik Öztürk ile sahnedeki samimi anlarıyla izleyenlere keyif dolu bir gece yaşattı.
Kantinci Esnafının Umudu Okan Fırat Toplu alım, hukuki destek ve dijital oda projeleriyle dikkat çeken Okan Fırat, kantinci esnafı için değişim çağrısı yaptı.
Faruk Daşdöner: “Biz Çalışacağız, Esnafımız Kazanacak” Isparta Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner, Gülistan Mahallesi’nde belediye tarafından yürütülen pazar yeri düzenleme çalışmaları kapsamında yenilenen Gülistan Taksi Durağı’nda taksici