Akyaka’da Sadun Boro’ya Vefa Buluşması

Akyaka’da Sadun Boro’ya Vefa Buluşması


Gündem 20.06.2025 15:16:41 0
Akyaka’da Sadun Boro’ya Vefa Buluşması

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Belediyesi ve Labris Düşünce Platformu iş birliğinde Türk denizciliğinin efsane ismi Sadun Boro, vefatının yıl dönümünde anlamlı bir etkinlikle anıldı.

MUĞLA (İGFA) - Muğla'da deniz tutkunu Sadun Boro, vefatının yıl dönümünde yakın çevresinin de katılımıyla Yücelen Otel’de düzenlenen anlamlı bir etkinlikte anıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Belediyesi ve Labris Düşünce Platformu iş birliğiyle gerçekleşen anma programına, çok sayıda denizci ile Sadun Boro’yu yakından tanıyan isimler katıldı.

Deniz tutkunu Boro’nun izinden giden birçok önemli ismin bir araya geldiği buluşmanın moderatörlüğünü Hamdi Topçuoğlu üstlendi. Etkinliğe Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, dünya turunu en hızlı tamamlayan Türk denizcisi Ekrem İnözü, Gazeteci-yazar ve denizci Meriç Köyatası, Gazeteci-yazar Turgay Noyan ile gazeteci-yazarlar Can Pulak ve etkinliğe ev sahipliği yapan Hamdi Yücel Gürsoy katıldı.

Sadun Boro’nun denizle kurduğu özgür ve doğayla uyumlu yaşam biçiminin ele alındığı buluşmada, aynı zamanda Boro’nun bireysel yolculuğunun toplumsal bir ilhama nasıl dönüştüğü de vurgulandı. Katılımcılar, hem kendi anılarını paylaştı hem de Boro’nun denizciliğe ve çevre bilincine katkılarını anlattı.

Isparta 8. kez kitap fuarına ev sahipliği yapıyor “Kitaplar Gül Açıyor” temasıyla düzenlenen 8. Isparta Kitap Fuarı, Gökkubbe Fuar Alanı’nda açıldı. Yaklaşık 150 yayınevinin katıldığı fuar, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.
Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı Isparta’da kapılarını açtı TOBB Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Girişimci Kadınlar Yılbaşı Pazarı, Barida Hotels’de ziyaretçileriyle buluştu. Etkinlik, 14 Aralık 2025’e kadar devam edecek.
Başkan Hatice Sekmen, İlçe ve Kırsalda Sorunları Hızla Çözüyor İbradı Belediyesi Fen İşleri ekipleri, İbradı–Üzümdere yolunda bozulan bölgelerde bakım ve yama çalışmalarını tamamlayarak ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirdi.
Antalya'da 13 Bin Marulla Türk Bayrağı Antalya’da çiftçiler, 13 bin marul fidesiyle tarlada dev bir Türk bayrağı deseni oluşturarak hem üretime hem de milli değerlere dikkat çekti.
Muhasebeciler sahte belge ve dijital denetimi masaya yatırdı Isparta SMMMO’nun düzenlediği seminerde sahte belge kullanımı ve yeni nesil dijital denetim sistemi “Kurgan” hakkında meslek mensuplarına kapsamlı bilgiler aktarıldı. Seminer, yoğun katılım ve uzman sunumlarıyla dikkat çekti.