AKSU’DA 800 TON PORSİYONLUK BALIK ÜRETİLİYOR


Yaşam 25.07.2020 01:51:00 0
AKSU’DA 800 TON PORSİYONLUK BALIK ÜRETİLİYOR

Isparta’ya bağlı Aksu İlçesinde yıllık 800 ton porsiyonluk balık ve 25 milyon adette yavru balık üretimi yapılıyor.

İlçede balıkçılığın duayeni ise Balıkçı Yaşar lakaplı Yaşar Ergül. Yaşar Ergül, Aksu’da balıkçılığın yaygınlaşmasında örnek olmuş ve öncülük yapmış. Şimdi ikinci kuşak oğul Önder Ergül işin başına geçti.
Önder Ergül, hem alaydan hem de okuldan yetişme balıkçı. SDÜ Su Ürünleri Fakültesi mezunu olan Önder Ergül, şimdi aynı bölümde yüksek lisansa devam etmekte.


BALIKÇI YAŞAR İLE BİRLİKTE KÜLTÜR BALIKÇILIĞI BAŞLAMIŞ
Aksu’da kültür balıkçılığının gelişmesinde Babası Yaşar Ergül’ün çok büyük etkisi olduğunu ifade eden Önder Ergül; “Biz balıkçılığı babamızdan öğrendik. Babam bu bölgede yaklaşık 40 yıl kültür balıkçılığı yapmış. O zamanlar bırakın Aksu’da, Türkiye’de bile çok az yerde kültür balıkçılığı yapılıyormuş. İşte o yıllarda babam ilk olmanın tüm zorluklarına karşın bu işi başarmış ve bölge insanına örnek olmuş. Babamın bu başarısı bizi gururlandırıyor. Su akar Türk bakar lafı artık sona erdi. Buradaki bir damla su bile en güzel şekilde değerlendiriliyor. Şimdi Aksu’da 10 işletme var ve yıllık 800 ton porsiyonluk balık üretimi ve 25 milyonda yavru üretimi var. Ergül Balıkçılık olarak bizim aile şirketimiz yıllık 80 ton sofralık 1 milyonda yavru balık üretimimiz var.  Artık görevi biz devraldık. Babamızın tecrübesinden faydalanıyoruz” diye konuştu.  

AKSU ÇAYININ SOĞUK SUYU BALIĞI LEZZETLİ YAPIYOR
Aksu balığının lezzetine dikkat çeken Önder Ergül; “Aksu balığı kaliteli ve lezzetlidir. Bu lezzeti ve damak tadını arttıran Aksu Çayının soğukluğudur. Kaynaktan çıkan su aynı derecede kilometrelerce akmaktadır. Buda balığın lezzetini arttırmaktadır. Ayrıca burada halk dilinde yanıç olarak bildiğimiz böceğin suda fazla olması balığımızın organik olarak beslenmesini sağlamaktadır ve damak tadını daha da arttırmaktadır. Bir yavru balık ortalama 2 yılda 250 gram olarak sofralık hale gelmektedir. Balığımız Antalya başta olmak üzere genelde turizm bölgelerine pazarlanmaktadır. Ayrıca ihracat yapan firmalara da veriyoruz. Onlar balıkları fabrikalarda işleyerek ihracat yapmaktalar” dedi.
HEM İSTİHDAMA, HEM DE MİLLİ EKONOMİYE KATKI SAĞLANIYOR
Balıkçılığı severek yaptığını ifade eden Önder Ergül; “Balık çiftlikleri hem istihdama hem de milli ekonomiye katkı sağlamaktadır. Burada yakalık 40 kişi çalışmaktadır. Ve yıllık ortalama 16 milyon lira da ilçe ekonomisine, dolayısıyla milli ekonomimize katkı sağlanmaktadır. Bu ekonomik katkı Aksu İlçesi gibi küçük ölçekli bir ilçe için önemli bir katkıdır. Bizimde bu katkıda emeğimiz olduğu için onur ve mutluluk duymaktayız. Bu başarılar işimizi daha iyi sevmemize vesile olurken, aynı zamanda moral ve motivasyonumuzu da yükseltmektedir” dedi.


Başkan Selimoğlu üreticilerle toplantıda buluştu: Tarımsal gelişim için adımlar atıldı Başkan Selimoğlu üreticilerle toplantıda buluştu: Tarımsal gelişim için adımlar atıldı
Güzel hizmetler yapacağız Kuleönü Belediye Başkanı Nuri Erdoğan, il genel meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri ve mahalle muhtarları ile vatandaşlar Isparta Belediye Baş...
ASL GERİ DÖNÜŞÜMDEN BAŞKAN ÖZER'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ ASL GERİ DÖNÜŞÜMDEN BAŞKAN ÖZER'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Antalya'da alkollü sürücünün çarptığı yaya öldü Antalya'nın Alanya ilçesinde, Seki Mahallesi D-400 karayolu üzerinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu 55 yaşındaki Mine Elmacıoğlu hayatını kaybetti.
Kadir Heybeli: Bizde belediyeyi aldığımızdaki borcu açıklayacağız Senirkent’te 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde 2014-2019 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Baykal yenide...