Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nde değişiklik

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nde değişiklik


Gündem 10.07.2025 14:30:59 0
Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği

Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu yönetmelikte önemli düzenlemeler dikkat çekti.

ANKARA (İGFA) - Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 10058), Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik, aile hekimliği hizmetlerinin işleyişini ve ödeme esaslarını düzenleyen kapsamlı değişiklikler içeriyor.

Yönetmelikte öne çıkan düzenlemelerden biri, son 6 ayda aile sağlığı merkezine başvurmayan kişilerin katsayı süresinin 1 yıla çıkarılması. Ayrıca, aile hekimliği birimlerinin kayıtlı kişi sayısındaki üst sınır 4 binden 3 bin 500’e indirildi. Bu da nüfusun yoğun olduğu bölgelerde yeni birimlerin açılmasını kolaylaştıracak.

Lohusa izlemeleri de koruyucu ve önleyici sağlık hizmetleri kapsamına alınarak gebe ve bebek-çocuk izlemeleriyle birlikte takip edilecek.

Disiplin cezalarıyla ilgili maddelerde güncelleme yapılırken, 6 ay ve üzeri destek ödemesi kesintisine yol açan disiplin cezaları sözleşme feshi için kriter olarak eklendi.

Ayrıca, sözleşme yenileme süreçleri, belirlenen göstergeler ve hedef puanlara bağlandı; bu değerlendirme 6 ay ve üzeri çalışanlar için geçerli olacak.

Düzenlemeler, kronik hastalık taramaları, akılcı ilaç kullanımı ve hasta memnuniyeti gibi alanlarda teşvik ödemelerini de etkileyen yeni katsayılar getirdi.

Değişiklik yönetmeliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Küçük Esnafın İsyanı: "Zincir Marketlere Göz Yumuluyor, Bize Zulmediliyor!" Alanya’da 7 yıldır mahalle arasında yöresel ürünler satan esnaf, zabıtanın adaletsiz cezalarına isyan etti: “Onlara göz yumuluyor, bize zulmediliyor!”
Bursa Büyükşehir'in tankerleri orman yangınlarına müdahalede kilit rol oynuyor Bursa Büyükşehir'in tankerleri orman yangınlarına müdahalede kilit rol oynuyor
Bursa'da Anahtar'dan DAĞDER'e ziyaret Bursa'da Anahtar'dan DAĞDER'e ziyaret
Sahipsiz araçlara yeni düzenleme geldi... Kurallar değişti, süre verildi! Sahipsiz araçlara yeni düzenleme geldi... Kurallar değişti, süre verildi!
Ormanlarla ilgili 'torba yasa' iddiaları yalanlandı Ormanlarla ilgili 'torba yasa' iddiaları yalanlandı