81 ilde 'çevrene iyi bak' mesajı yankılandı

81 ilde 'çevrene iyi bak' mesajı yankılandı


Gündem 5.06.2025 18:41:00 0
81 ilde

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda “Plastik Kirliliği ile Mücadele” teması ve “Çevrene İyi Bak” sloganıyla 81 ilde Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Ankara’daki kutlamaların adresi Saraçoğlu Mahallesi, İstanbul’daki kutlamaların merkezi ise Beykoz Millet Bahçesi oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Ankara’da Saraçoğlu Mahallesi’nde düzenlediği etkinlikte geri dönüşüm ve doğa sevgisi temalı aktiviteler yapıldı.

Sınıfı ile birlikte etkinliğe gelen Arjantin İlkokulu’ndan öğretmen Nalan Cengiz, “Farkındalığı olan bir eğitimdi. Her bir çocuğumuz etkinliklere katılmaya özen gösterdi. Biz çocuklarımızla bu konuları işliyor, etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlikte de taçlanmış oldu” dedi.

Etkinliğe katılan çocuklardan Yavuz Selim Yılmaz ise, “Burası çok güzeldi. Oyunlar oynadık, eğlendik. Etkinlikler, çevreyi nasıl koruyabileceğimizi öğrenmekle alakalıydı. Gayet güzeldi” diye konuştu. İstanbul’da Beykoz Millet Bahçesi’nde düzenlenen programda da Sıfır Atık temalı sergiler, çocuklara özel eğitici etkinlikler sunuldu.

81 ilde düzenlenen birbirinden farklı programlarda “Plastik Kirliliği ile Mücadele” teması vurgulandı, “Çevrene İyi Bak” sloganıyla çocukların farkındalıkları artırıldı.

 

Keçiyle denize girdi! Antalya sahili'nde sıra dışı bayram manzarası Kurban Bayramı’nın ilk günü Antalya Konyaaltı Sahili ilginç bir olaya sahne oldu. Bir vatandaş, keçisiyle birlikte denize girerek görenleri hem şaşırttı hem gülümsetti.
Başkan Söker'den bayramda moral ziyareti AK Parti Serik İlçe Başkanı Ahmet Söker, Kurban Bayramı dolayısıyla Serik Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hasta ve sağlık çalışanlarına bayram coşkusunu yaşattı.
Milli seyir füzesi SOM, yerli turbojet motorla hedefi tam isabet vurdu Milli seyir füzesi SOM, yerli turbojet motorla hedefi tam isabet vurdu
Bakan Yerlikaya telsizden seslendi Bakan Yerlikaya telsizden seslendi
Bayram sofralarında sebzeyi eksik etmeyin Artan kırmızı et tüketiminin, mide yanması, kabızlık, kolesterol yükselmesi gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğine dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, etin porsiyon kontrolüne dikkat edilmesi ve mutlak