Samet Memiş


YEREL SEÇİMLER İÇİN START VERDİK

YEREL SEÇİMLER İÇİN START VERDİK


Seçimler öncesi aday adayları üzerinde önemli çalışmalar yapan ve kamuoyu nabzını tutan ve partilerin genel merkezlerinin Isparta Antalya ve Burdur için takip ettiği Akdeniz habercisi ekibi, 24 Mart 2024 yerel seçimleri için de saha çalışmalarına başladı.

Vatandaşı en iyi kim temsil eder ? Kim aday olmalı? İnce eleyip sık dokuyan ve en iyi sonucu paylaşan Akdeniz habercisi ekibi, hiç kimseyi ayırmadan torpil yapmadan sadece Vatandaşı düşünerek ve vatandaşın nabzını ön planda tutarak çalışmalarını sürdürüyor.

Akdeniz habercisinin bu zamana kadar en iyi adayları vatandaşın karşısına çıkarılması için partilere verdiği bilgiler hep isabetli oldu. Her zaman en iyi isimler yönetime talip oldular.

24 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili vatandaşın nabzını ölçen Akdeniz habercisi ekipleri, Batı Akdeniz illeri olan Isparta Antalya ve Burdur bu illerimizin ilçeleriyle beraber en iyi adayları kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor.

Yerel seçimlerde aday faktörü çok önemlidir.

5 yıl boyunca kendilerini yönetecek kişiyi belirleyecek olan vatandaşlar, kimi aday olarak görmek istersiniz? Sorularımıza ilginç cevaplar veriyorlar.

Antalya’da 19 ilçe, 32 köy ve 911 mahalle sakini en çok Antalya Büyük Şehir Belediye Başkanı Adayı kim olmalı sorumuza benzer cevaplar veriyorlar. Belediye başkan adayı kim olsun sorusunda en fazla üç isim konuşuluyor. 

 Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Akseki, Alanya, Demre, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik ilçelerinde Büyük Şehir Adayı olarak en çok ismi geçen kişiyi kısa bir süre sonra sizlerle paylaşacağız.

2.688.004 (2 milyon 6 yüz seksen 8 bin nüfuslu Antalya, 2019 yılından bu yana Büyük Şehir Belediye Başkanı olan Muhittin Böcek için neler söylüyorlar? Beklentilerine cevap verdimi? Aday olursa yeniden oy verecekler mi? Bunun cevabını sizlerle paylaşacağız.

Isparta’da durumlar nasıl?

Isparta her zaman olduğu gibi seçim atmosferine hızlı başlıyor. Hatta siyaset atmosferinden çıkmıyor desek yalnış söylemiş olmayız…” 24 Mart 2024 seçimlerine aylar kala kulisler şimdiden hareketlendi. Aradığımız vatandaşlara; kimi aday olarak görmek istersiniz? Sorumuza süpriz isimler söyleyerek bizi şaşırtıyorlar.

Isparta merkez dahil 12 ilçe 8 Kasaba’da yerel seçim heyecanıyla sorularımıza vevap veriyorlar. Isparta Merkez, Eğirdir ilçesi, Yalvaç ilçesi, Şarkikaraağaç ilçelerinde mevcut belediye başkanların durumu nedir sorumuza ilginç cevaplar alıyoruz. Hangi parti ye oy verdiniz? Belediye seçimlerinde partiniz aday çıkarmasa hangi partinin adayına oy vereceksiniz? Sorumuza yine değişik cevaplar alıyoruz. İsparta’da Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir’de Veli Gök, Yalvaç’ta Halil Hilmi Tütüncü, Şarkikaraağaç’ta İsa Çarkacı, Senirkent’te Kadir Heybeli, Gelendost’ta Mehmet Sezgin, Yenişarbademli’de Akif Özata, Gönen’de Osman Kesmen, Uluborlu’da Aziz Tuna, Aksu’da Veli Kahraman, Keçiborlu’da Yusuf Murat Parlak, Sütçüler’de İsmail Yurdabak, Atabey’de Teyfik Atasoy ve Isparta merkez Kasabaları olan Sav’da Şakir İpekçi, Kuleönü’nde Nuri Erdoğan, Yalvaç Höyüklü’de Hasan Yaldız, Şarkikaraağaç Çarıksaray’da Mehmet Bingöl, Çiçekpınar’da Memiş Kaynak, Eğirdir Sarıidris’te Ramazan Pala, Senirkent Büyükkabaca’da Mustafa Durmuş, Keçiborlu Senir’de Tayfun Borozan’ın hizmetinden memnunmusunuz? Sorumuza, en çok memnuniyet ve eleştiri aldığımız belediye Başkanını duyduğunuz da şaşıracaksınız?

Belediye başkanlık makamını iyi temsil ediyor. Kim suistimal ediyor hepsini tek tek sizlerle paylaşacağız.

Dediğimiz gibi Isparta 24 Mart 2024 yerel seçimleri için hazırlıklara başladı özellikle Ak partiden aday olmak isteyen bir çok isim sahalarda çalışmaya başladı desek yeridir. Geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlıklarından istifa eden beş ilçe başkanı ilçelerinden belediye başkan aday adayı olacağı konuşuluyor. Bir çok ilçede çok kaliteli ve sevilen isimler vatandaşların istemesi ile aday adayı olmaya zorlanılıyor. Bunuda saha çalışmalarımızda birebir gördük. Bu isimleri de sizlerle paylaşacağız. Isparta belediye başkan adaylığı için süpriz isimler mi çıkacak?

Burdur’da durumlar nasıl?

Burdur merkez, 10 tane ilçesi ve 4 Kasabası ile seçimler için hazırlar mı? Değiller mi?

Türkiye’nin bir çok yerinde bürokrasi olarak önemli görevlerde bulunan Burdur’lular siyasette de iddialılar. Okuma oranı oldukça yüksek olan Burdur, Türkiye’nin hayvancılıkta da önemli bir lokomotifidir. Onun için kendilerini temsil eden siyasetçilerin çok iyi olmasını isterler. 2000’li yollardan önce Türkiye’nin en büyük köyü diye tabir edilen Burdur, şimdilarde çok farklı bir şekilde anılıyor. Bunun en büyük mimarı kimdir diye sorulduğunda tek isim söyleniyor. O ismin kim olduğunu sizlerle paylaşacağız.

Burdur yerel siyasette istediğini almak için önümüzdeki 24 Mart 2024 seçimlerini nasıl bekliyor?  iki dönemdir burdur merkez belediye başkanlığını yapan Cumhuriyet Halk Partisi  Burdur’a ne kazandırdı? Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, verdiği sözleri tuttun mu? Burdur’u hak ettiği hizmetlere kavuşturdu mu? İktidar gücü olmadan Burdur hizmetlerle buluşabilir mi? Antalya ve Isparta yanında Burdur’un konumu nedir? Belediye başkanı olacak kişi Burdur’da öncelikle ne yapması gerekir? Beklentileriniz nelerdir? Sorusu karşısında herkesin sahada konuştuğu konularla karşılaştık.

Burdur’un en büyük ilçesi olan ve bölgemizin de Sanayi lokomotifi olan Bucak ilçesinde durumlar nasıl? Belediye başkanı ve yönetimi  ile ilgili vatandaş neler söylüyor? Her dönem ilçeden bir milletvekili çıkartan Bucak, milletvekilinin gücünü ilçelerinde hissediyor mu?  Bucak’ın Kasabaların olan Hacıaliler (Melli) ve Kızılkaya’da belediye başkanları ne yaptı? Bunların sorusunu da vatandaşa sorduk?

Çeltikçi, Gölhisar, Tefenni, Çavdır, Yeşilova, Karamanlı, Kemer, Ağlasun,Altınyayla, belediye başkanları ne yaptı? Bu ilçelere kimler aday adayı olacak?

 Kasım 2002 yılından 14 Mayıs 2023 seçimlerine kadar milletvekili olarak Burdur’u temsil eden Bayram Özçelik, dönem kuralına takılarak meclise giremedi. Bunun etkisi Burdur’da ne oldu?