SEVGİ GÜMÜŞ


KAÇINILMAZ SON OLDU

KAÇINILMAZ SON OLDU


Rusya 1 Haziran tarihine kadar uçuşları durdurdu.
En büyük gelir kaynağı turizm olan Türkiye'de turizmcileri bir telaş aldı. Bugüne kadar sırf turistler gelsin diye olmazı olduran ve turistlere tüm esnekliği sağlayan Türkiye şimdi o esnekliklerin cezasını çekiyor.
Sokağa çıkma yasakları uygulanırken ve lokantalar başta olmak üzere tüm cafe ve restaurantlar kapatılırken, otellerde sanki korona yokmuşcasına tatil geçiren turistlerin maske takmasına bile gerek görülmüyordu.Hatta bu uygulamaya yerleşik yabancılar bile dahil ediliyor, cezai işlem uygulanmıyordu. Vatandaş haftasonu yasaklarında evlerinde oturmak zorunda kalırken dışarı çıkmak için eline bir torba alıp polisle köşe kapmaca oynarken, yerli ve yabancı tursitler ve yerleşik yaşayan yabancılar Antalya'nın tadını çıkartıyordu. Sivil toplum örgütlerinin bir bölümü turistlerde maske takmalı diye açıklamalarda bulunurken, sırf gelir geliyor diye” herkes maske takmalı” söylemlerine kulak tıkılıyordu.
Bir yıl aşkın süredir pandemi ile mücadele de gelinen son nokta kıpkırmızı olan bir Türkiye haritası. Alınan tüm önlemler için harcanan zaman, maliyet ve evde tıkılıp kalan insanların içinde bulunduğu psikolojik durumun vahameti..
Hepsi boşa gitmiş durumda. Evde kalarak virüsten kurtulmaya çalışanların gözüne sokula sokula düzenlenen törenler ,yapılan lebalep kongreler, açılışlar ve cenazeler. Dışarı çıkıp piknik yapmak açık havada dolaşmak isteyen çoğu insanın mağrum bırakıldığı koronavirüs tedbirleri her bireye aynı ölçüde uygulanmadığı için şimdi Rusya uçuşlarını 1 Hazirana kadar kapatmış durumda. Midyada pirince giderken evdeki bulgurdan olma durumu aslına bakarsanız bizimkisi, turistleri kaçırmayalım diye alınan önlemler vaka sayılarımızın yükselmesine etkili oldu.
Pandeminin başında Covit-19' lu turistler otellerinde karantinaya alındı. Ülkelerin bir çoğu ateşi yüksek olan kimseyi kabul etmezken biz yeterki gelsinler dedik. Yapılan aşılara rağmen gelinen şu nokta aslında tam bir facia. Dünya sıralamasında her geçen gün vaka oranları bakımından en üst seviyelere çıkıyoruz.
Anlaşılan o ki sadece maske, sosyal mesafe ve hijyen bu koronavirüs illetinden kurtulmak için yeterli olmuyor. Son alınan kararlara gelince ne kadar etkili olur bilemem ama eş dost akrabaların evlerde bir arada iftar yapmalarının önüne geçeceği ortada.
Sevgilerle Sevgi