Sevilay Sesli admin


ÇOCUKLARIMIZIN DİKKATİ NEDEN DAĞINIK

ÇOCUKLARIMIZIN DİKKATİ NEDEN DAĞINIK


Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun tek nedeni; beyinde ortaya çıkan biyokimyasal sorunlar olarak anne babalara gösterilmeye çalışılıyor. Üstelik bu bozukluk, çok tehlikeli psikolojik ve hormonal yan etkilere neden olabilecek ilaçlarla tedavi edilmek isteniyor.

Oysa radrasyon alanları, uyku süresi ve kalitesinde azalma, hava kirliliği, yiyecek ve içeceklerle çocuklarımızın vücuduna giren tehlikeli toksinler ve alerji yapıcı maddeler; çocuklarımızda ''dikkat'' işlevinin sağlıklı biçimde yerine getirilmesini bilimsel olarak engelliyor.

Bu süreçten; çocuklarımızın alt beyin bölgelerinde oluşan ''ilgi ve merak'' duyguları da olumsuz yönde etkileniyor. Dikkat işlevinin yeterince yerine getirilebilmesi için çok önemli olan ilgi ve merak duygularının eksikliği, çocuklarımızın eğitim ve sosyal yaşantısını olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Çocuklarımız, tam olarak dikkatlerini toplayabilmeleri için önem sırasına göre dopamin, adrenalin ve serotonin beyin şebekelerine ihtiyaç duyuyor. Bu maddeler bağırsak florası sağlıklı ve mutlu bir çocukluk süreci ilişkisi geçiren çocuklarda; daha çok salgılanıyor.

Saygı ve sevgilerimle.