Samet Memiş


BURDUR KAPLUMBAĞA HIZINDAN ÇITA HIZINA GEÇECEK Mİ?

BURDUR KAPLUMBAĞA HIZINDAN ÇITA HIZINA GEÇECEK Mİ?


Türkiye'nin en büyük köyü olarak tabir edilen Burdur'un merkezi, son 10 yıldır geriledikçe geriledi. Genelinde ise aldığı hizmetler sayesinde örnek teşkil edilecek konumda...


Türkiye'nin en büyük köyü olarak tabir edilen Burdur'un merkezi, son 10 yıldır geriledikçe geriledi. 

Genelinde ise aldığı hizmetler sayesinde örnek teşkil edilecek konumda... 

Duble yollar, sağlık hizmetleri, eğitim hizmetleri, sanayileşme, istihdam, kültürel değerlerin turizm ile buluşması gibi bir çok alanda kendini gösteriyor. 

Ama gel gelelim Burdur'un merkezine, merkez git gide özeliğini yitiriyor. 

Isparta'da büyük alışveriş merkezlerin, lokantaların, cafelerin, giyim mağazaların, mesirelik alanların hemen önlerinde görülen 15  plaka araçlar olayın vehametini ortaya koyuyor. 

Burdur'da kendine bir yaşam alanı bulamayan Burdur'lular hemen yakınında ki Isparta'ya akın ediyorlar.

Gadın Burdur'un sosyal özellikleri ile bilinen insanları elin kapısında yaşam sürmeye mahkum edilmiş. 

10 yıldır Burdur belediyesi neredeyse hizmet yapamadı. Kaplumbağa hızı ile süregelen tam 10 yıl, Burdur bunu hak etmiyor. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde genel hizmetler konusunda adı geçilen kadim şehir maalesef merkezde yerler sürünüyor.

Şimdi Burdur'lular bunun farkına varmış olacaklar ki yeni dönem de belediyeyi teslim edecek yüksek kapasiteli bir isim arıyorlar.

Ankara'yı çok iyi bilen, bakanlıklarda, genel müdürlükler de tuttuğunu koparan çıta hızıyla hizmet getirecek bir isim üzerinde yoğunlaşmışlar.

Mevcut belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, özünde iyi bir insan ama yöneticilik kapasitesi sıfır.

Milletin temsil ve yönetimine sahip olan kişi için iyi olmak geçerli değil. Yönetici-idareci dediğin aksiyonlu olacak. Tutuğunu koparacak. Temsil ettikleri için yeri gelir kavga bile etmekten geri kalmayacak.

Şimdi de eczacı olan mevcut belediye başkanı Ali Orkun Ercengiz, öğrencilik yıllarında dostu arkadaşı olan CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ile bağlantısı üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Değil Özgür Özel ile dost olması İsmet İnönü ile iktisapı bile olsa yine boş. Bu karakter ile alakalı bir şey.

Burdur'da Kaplumbağa hızı ile 10 yıl heba eden bir kişi yeni dönem de olmayacak gibi görünüyor. 

Bay bay Ercengiz bay…