Samet Memiş


AK PARTİ TABANI ERDOĞAN'I CEZALANDIRDI AMA...

AK PARTİ TABANI ERDOĞAN'I CEZALANDIRDI AMA...


31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında Ak Parti seçmenin sandıkları gitmemesi nedeniyle bir çok yerde belediyeleri Chp adayları kazandı. 

Seçimler öncesinde ziyaretler sırasında başkan adayları iş dünyasını, esnafı, stk'ları ve vatandaşları ziyaret ederek beklentilerini ve şikayetlerini dinlemişlerdi. Kazanmaları durumunda getirecekleri hizmetleri anlatıp, projelerini sunup destek istediler. Seçim oldu kazananlar belli oldu.

Vatandaşlar adaylara yerel yönetimlerden beklentilerini aktararak, seçim gündeminden çıkıp üretime ve hizmete odaklanılması husunda görüşlerini bildirdiler. Evet seçimler bitti. Şimdi sıra vaatleri yerine getirme zamanı… Bakalım beş yıllık görev sürelerinde hangi belediye başkanı vaatlerini yerine getirip verdiği sözleri tutacak. 

Partilerin çok dikkate alınmadığı yerel seçimlerde bu sefer öyle olmadı. Seçmen, partiler üzerinde tercih kullandı. Chp tabanı tam tekmil sandıklara koşarak adaylarını desteklediler. Ak Parti tabanı ise sandıklara gitmedi gidenlerin çoğuda Ak Parti'ye yakın gördükleri YRP, BBP ve MHP'e adayları üzerinden tercihlerini kullandılar. Kurulduğu günden bu yana ilk defa Ak Parti oran olarak CHP'nin altında kaldı. Kimisi kadroların şımarıklığını öne sürdü, kimi adayları beğenmediğini, kimi ekonomiyi kimside emekli maaşlarını… Velhasıl kendilerince partileri olan Ak Parti'ye ders verdiler.

Pandemi olmuş, seller olmuş, yangınlar olmuş, depremler olmuş küresel savaş ekonomiyi olumsuz etkilemiş kimsenin umrunda değil.

sayın Cumhurbaşkanımız çıkıp kardeşim sen beni cezalandırıyorsun ama bak bu sebeplerden dolayı isteklerinizi yerine getiremedim diyecek hali yok tabi, çıkıp sen haklısın dedi kendimize çeki düzen vereceğiz, hatalarımızı düzelteceğiz dedi. Bunu söyletmeye mecbur bırakan AK PARTİ TABANI nasıl bir ruh haline böründü bilmiyorum ama, ben bir gazeteci olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza çok üzüldüm ve ona bu cezayı veren tabanına da kızdım.

 

Neyse seçim bitti geçim başladı. Mazbatayı alan işe koyulacak, vatandaş ise beklentilerin peşinden koşacak, biz gazeteciler ise her iki cepheyide takipe alacağız.

Kalın sağlıcakla…