Samet Memiş


Isparta Antalya Burdur'un milletvekilleri kim olmalı?

Isparta Antalya Burdur'un milletvekilleri kim olmalı?


28 dönem milletvekili aday adayları için çalışmalar sürüyorken, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde parlamentoda yeni yüzlerin olacağı kulislerde sık sık konuşuluyor.

Uzun süredir parlamentoda görev alan milletvekilleri için değişim olacak mı en çok sorusu sorulurken, bölgemizde özellikle Ak Parti Milletvekilleri ile ilgili gündem yoğun şekilde sıcaklığını koruyor. Antalya'da Sena Nur Çelik, Kemal Çelik, İbrahim Aydın, Atay Uslu isimleri, Burdur'da Yasin Uğur Isparta'da Recep özel ve Mehmet Uğur Gökgöz için 28. dönem için parlamentoda yer alacak mı sorusu gündemi yoğun şekilde meşgul ediyor.

Antalya'da Mevlüt Çavuşoğlu'nun bakan olarak dışarıdan atanması konuşuluyorken, Antalya'da 1. sıradan kimin olacağı yine en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. Çavuşoğlu'nun yerine gelecek ismin eski belediye başkanı Menderes Türel ya da bakanlık yapmış bakan kriterlerinde olan bir kişinin olması söz konusudur desek kamuoyu ile fikirlerimiz uyuşuyor diyebiliriz. Antalya'da aday adaylığı müracaatında bulunan birçok önemli isim Antalya'daki siyasi konjektörün kalitesini gözler önüne seriyor.

Zaman içerisinde Antalya'nın yaşadığı birçok hadisede mevcut milletvekillerinin temsil konjektörleri vatandaşa istenileni vermedi diyebikiz. Antalya'da yaşanan yoğun göç ile beraber birçok olumsuzluk meydana geldi. Hayat pahalılığının en çok hüküm sürdüğü illerin en başında Antalya yer alıyor. Bu konuda milletvekillerinin tedbir yönünde bir tasarrufu olmadığı konuşulurken, yaşanan yangın sel olaylarında sorunları çözmede milletvekilleri istenileni verdi başarılı bir performans ortaya koydular. Bu tür kriterleri göz önünde bulunduracak olan AK Parti Genel Merkezi nasıl bir karara imza atacağı nasıl bir liste yapacağı merakla bekleniyor.

Isparta siyaseti Türkiye'nin siyasetine eş değildir desek yeridir. AK Parti Genel olarak aldığı Oylar Isparta ile aşağı yukarı eşdeğerdir. Yani Isparta'daki siyasi dengeler Türkiye'nin aynısıdır diyebiliriz.

Sürekli iktidardan yana tavır gösteren Isparta parlamentoya temsilci olarak gönderdiği isimlerden de büyük beklentiler içerisine giriyor. Isparta'nın aldığı hizmetleri sıralarsak kamyon dolusu hizmetleri gözler önüne serebiliriz. Ama vatandaşın sokakta öne sürdüğü iki tane sorun yapılan tüm hizmetleri bastırıyor. Böyle trajikomik bir olay var. Vatandaşa ne istiyorsunuz? Diye sorduklarında; vekiller dereboğazı yolunu Burdur yolunu ve Konya yolunu bir türlü bitiremediler diyorlar. Bu üç sorunu bahane edip değişiklik olması yönünde fikir beyan ediyorlar. Kim olsun diye sorduğunda ise; değişiklik olsun da kim olursa olsun diyorlar. Şu anda ısparta'yı parlamentoda temsil eden özellikle AK Parti milletvekilleri Sy. Süreyya Sadi Bilgiç, şehrin abisi siyasi büyüğü olarak görüldüğü için yerine gelecek bir siyasi büyük abi profili görülmediğinden Sayın Bilgiç ile ilgili bir olumsuzluk konuşulmuyor.

Sy. Recep Özel ve Mehmet Uğur Gökgöz için bir değişim olsun mu sorusu sorulduğunda ise hangi vekile yakın ise diğer vekillerin değişmesi noktasında fikir beyan ediyorlar. Böyle de dikkat çeken vahim bir durum ortaya çıkıyor...

Burdur siyaseti bildik bileli hareketli ve sıcak geçer. AK Parti kuruluşundan bu yana sadece 6 aylık bir dönem boşluğu hariç kesintisiz olarak milletvekilliği yapan Sy. Bayram Özçelik rüzgarı hala esiyor desek yeridir. İlçelerde, beldelerde, köylerde nereye gidiyorsak Bayram Özçelik'in Burdur'la özleştiğini ilin siyasi patronu olduğunu söylüyorlar. Sürekli Bucak ilçesine 2.ci sırayı veren Ak parti, orada gösterdiği milletvekilini 2 dönem de değiştiriyor. Hal böyle iken gözler Bucak'ta Yasin Uğur'un yeniden olup olmadığına çevrildi. AK Parti Bucak'ta ezber bozan bir karara imza atabilir Yasin Uğur'u yeniden aday gösterebilir bu ihtimal de var.

AK Parti şu an mevcut milletvekili Sy. Yasin Uğur için nasıl bir yol izleyeceği önemli derecede merak konusudur. Yasin Uğur'un devam edip etmeyeceği muamması sürüyorken, aday adayları başvurularında da en çok kim seviliyor? Bucak kimi istiyor? şeklinde vatandaş fikir beyan ederek Bucak'lıların sevdiği saydığı değer verdiği bir isim olsun yönünde düşüncelerini ortaya koyuyorlar.

Genel olarak bakıldığında şu ana kadar çıkan, aday adaylığını ilan eden, milletvekili olma iddiasını ortaya koyan birbirinden değerli birçok isim listelerde olmak için farklı projelerle taahhütlerle kendilerini ön plana atıyor. Her ilin konjektörüne göre sıralama yapan AK Parti Genel Merkezi, bu dönem yine aynı yolu izleyip izlemeyeceği merak konusudur. Örnek olarak sürekli Isparta'da 4'te olan kadın sıralamasında bu alışmışlığın bitmesi gerektiğini vurguluyorlar.