Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Türkiye’de bir ilk

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Türkiye’de bir ilk


Gündem 1.05.2024 11:54:05 0
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenlerinden Türkiye’de bir ilk

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Servet Altay, Doç. Dr. Muhammet Gürdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Kaya ve Prof. Dr. Gürcan Altun’un katkıları ile ülkemizde bir ilk özelliği gösteren “Hipertansiyon ve İş Yeri Sağlığı Uzlaşı Raporu” yayımlandı.

EDİRNE (İGFA) - İleri yaşlarla beraber artan yaygın bir halk sağlığı sorunu olan hipertansiyonla çalışma hayatının etkisi ile daha sık karşılaşılmaktadır. İş yerlerinde hipertansiyona yönelik farkındalığı arttırıcı faaliyetlerde bulunmak, düzenli periyodik muayenelerin yapılmasını sağlamak ve gereken önlemlerin almak için Türk Kardiyoloji Derneği Hipertansiyon Çalışma Grubu’nun hayata geçirdiği Hipertansiyon ve İş Yeri Sağlığı Uzlaşı Raporu yayımlandı. Birçok farklı disiplinin katkı sağladığı rapora Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve Türk Kardiyoloji Derneği Hipertansiyon Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Servet Altay ile Kardiyoloji Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Muhammet Gürdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Kaya ve Adli Tıp Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Gürcan Altun katkı sağladı.


Merve’nin minikleri yine destan yazdı Merve’nin minikleri yine destan yazdı
Emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim: 31 Aralık'a kadar uygulanacak Emeklilere kamu sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim: 31 Aralık'a kadar uygulanacak
Kepez’den kârlı yol yapımı Kepez Belediyesi, hem yol açıyor hem de tasarruf sağlıyor. Yol inşasında oluşan kaya hafriyatı, aynı alanda kurulan şantiyede, mobil taş kırma makinesi konkasörle zemin kaplama malzemesine dönüştürülüyor.
Nasreddin Hoca Kreşleri ön kayıtlarında son gün 31 Mayıs Kepez Belediyesi, Nasreddin Hoca Kreş ve Gündüz Bakım Evleri’nin ön kayıtlarının son başvuru tarihini 31 Mayıs olarak duyurdu.
Havalimanlarından aranmadan geçilmeyecek! Uçuşlarda yeni dönem Havalimanlarından aranmadan geçilmeyecek! Uçuşlarda yeni dönem