Sakarya İdare Mahkemesi'nden adalet dersi!

Sakarya İdare Mahkemesi'nden adalet dersi!


Gündem 16.04.2024 10:45:20 0
Sakarya İdare Mahkemesi

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün haksız ve hukuka aykırı yer değiştirme işleminin iptal edilmesi için açtığı dava zaferle sonuçlandı.

SAKARYA (İGFA) - Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası, üyesi adına yapılan keyfi yer değiştirmeye karşı açtığı davayı kazandı.

Sakarya 2. İdare Mahkemesi, davacının eski görev yerinde kalmasının kurum disiplinini bozacağına dair somut bir tespitte bulunmadığı ve gerekçeli karar verilmediği için yer değiştirme işleminin iptaline karar verdi.

Sendikanın Mevzuat ve Hukuk Birimi tarafından yapılan açıklamada, "Bu kararla, idarenin eğitim çalışanlarının kariyer ve liyakatini göz ardı ederek keyfi bir şekilde yer değiştirme yapamayacağının altı çizilmiştir. Sakarya İdare Mahkemesi, hukukun üstünlüğünü ve adaletin gerçek anlamda tecellisini bir kez daha ispatlamıştır" denildi.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada ise Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası olarak adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceklerinin altı çizilirken, tüm eğitim çalışanlarının haklarını korumaya devam edecekleri belirtildi.


Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi
1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz
Sillyon Antik Kenti'ndeki 10 bin kişilik stadyum gün yüzüne çıkarılıyor Sillyon Antik Kenti'ndeki 10 bin kişilik stadyum gün yüzüne çıkarılıyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin ve AGC Üyeleri Almanya'da Basın Kuruluşlarıyla Buluştu Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, Almanya'nın Bavyera eyaletinde yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. AGC ve Nürnberg Basın Kulübü arasındaki kardeşlik ilişkisinin 20
KUMLUCA'DA YÖRÜK OTAĞININ ÖNÜNDE YÖRÜK ATEŞİ GELENEĞİ YAŞATILDI 25.Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Yörük Otağının önünde Yörük Ateşi büyük bir coşkuyla yakıldı.