Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama

Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama


Gündem 19.04.2024 13:54:01 0
Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama

Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.  Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi olası hastalıkların da önüne geçiliyor.

Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.


Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor Eğirdir'li Judocular Ordu'ya gidiyor
Isparta'da yağmur sonrası rengarenk görüntüler Isparta, son yağmurların ardından doğal bir görsel şölene ev sahipliği yapıyor. İkindi saatlerinde gökyüzünde beliren muhteşem gökkuşağı, şehre adeta büyülü bir atmosfer kazandırıyor.
Şehit Astsubay Şen, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı Şırnak'ta devriye görevi sırasında meydana gelen trafik kazasında şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Şen (23) memleketi Antalya'da toprağa verildi. 51'inci doğum gününde anne Ayşe Şen, oğlunun Türk bayraklı tabutu yanında
Uluborlu belediye Başkanı Bakır ISTUDAK üyelerini misafir etti Uluborlu Belediye Başkanı Ahmet Oğuz Bakır, bölgede gerçekleştirilen doğa yürüyüşünün ardından, ISTUDAK Dernek üyeleri ile bir araya geldi.
Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti Karamanlı'nın kadın kaymakamı ilçeye veda etti